Societat

L'Ajuntament de Barcelona tomba el projecte de l'escola dels Legionarios de Cristo a Collserola

L'equip de govern (PSC i ICV), amb el suport de CiU i ERC, i amb l'única oposició del PP, han denegat l'aprovació del projecte, que ja havia comptat amb el rebuig de diferents moviments socials i veïnals

L'Ajuntament de Barcelona ha tombat les pretensions de l'organització ultracatòlica Legionarios de Cristo de construir una escola a la vessant de Collserola. L'equip de govern (PSC i ICV), amb el suport de CiU i ERC, i amb l'única oposició del PP, han denegat l'aprovació del projecte que ja havia comptat amb el rebuig de diferents moviments socials i veïnals. Els informes demanats per l'Ajuntament desaconsellaven acceptar el projecte per motius urbanístics, mediambientals i de mobilitat. I és que els promotors, la Fundación Real Monasterio de Santa Isabel, volien ubicar el centre en una zona d'influència del Parc de Collserola.

La denegació del projecte que ha fet aquest divendres el Ple de l'Ajuntament detalla que els informes que s'havien demanat concretaven que "la dimensió del programa funcional del col·legi no és adequada a l'emplaçament proposat", que "les edificacions i instal·lacions previstes alteren de forma manifesta la topografia, i tenen un important impacte visual sobre la configuració actual del paisatge en aquest àmbit, en contacte amb el Parc de Collserola", i que "el funcionament del col·legi, que es recolza en una trama viària de poca capacitat, incidiria de forma molt negativa sobre la mobilitat del sector".

Des de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola també van recordar dijous la "forta" oposició dels col·lectius socials i veïnals, i han aplaudit la denegació del projecte.

CiU, per la seva banda, ha demanat "fer un esforç per permutar" aquests terrenys en algun altre emplaçament i ha demanat millor tracte per a aquesta escola.

Des del PP, que han votat contra la denegació, han explicat que l'Ajuntament "ha anat retardant la presentació amb l'excusa que faltaven tres informes" i ha retret que tot i "haver-se presentat un projecte impecable, no s'han volgut escoltar les peticions per fer una escola i s'ha pres una decisió política per motius ideològics".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.