Societat

El retorn del BAM al Raval irrita els veïns

La tercera nit de la Festa de la Mercè acaba sense incidents destacables després de les agressions de dijous a la matinada

La rambla del Raval ha tornat a ser escenari dels concerts del BAM (Barcelona Acció Musical) durant les festes de la Mercè davant la sorpresa i indignació dels veïns, que havien acordat amb la regidora del districte, Itziar González, que es programarien activitats "suaus". Així ho expliquen els membres de la Plataforma Rambla del Raval, que agrupa veïns descontents amb la política de l'Ajuntament de Barcelona respecte a l'oci a la rambla. "Si fos una vegada a l'any no ens queixaríem", afirma Rosa Safón, membre de la plataforma, i afegeix que "en el que portem d'any ja hi ha hagut 25 concerts". És per això que molts veïns marxen durant les festes. És el cas de Lola Izquierdo, que juntament amb el seu marit ha hagut de demanar vacances a la feina per "fugir" amb la seva filla de dos anys: "És horrorós, estem al límit de la nostra resistència".

Per la seva banda, l'Associació de Comerciants de la Rambla del Raval -integrada bàsicament per bars i restaurants- celebra el retorn de les activitats després que en la Mercè del 2008 no hi hagués res programat a la rambla. De fet, l'any passat van recollir prop de 1.000 signatures -"el 75% eren de veïns", assegura el seu president, Francesc Llorca- per demanar el retorn de les festes.

Llorca creu que les activitats de la Mercè, a part de comportar importants beneficis econòmics, és una oportunitat per donar a conèixer el barri amb "notícies positives".

Veïns i comerciants només coincideixen en una reclamació: més activitats de dia. Els veïns critiquen que el BAM, a més de causar les molèsties pel soroll a altes hores de la matinada, atrau un tipus de públic propens al botellón i, tot i que agraeixen que l'Ajuntament decidís a última hora traslladar a la plaça dels Àngels un dels quatre concerts previstos, consideren que programar aquest tipus d'activitats és "incoherent" amb la llei del civisme. Francesc Llorca reconeix que la programació de nit "és el que més molesta als veïns" i que els comerciants no en treuen gaire benefici, sinó que "els únics que se n'aprofiten són els llauners". Per calmar els ànims, l'Associació de Comerciants ha organitzat aquest any la primera arrossada popular gratuïta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.