Societat

Foment sancionarà Air Comet

Blanco assegura que es va demanar un tancament ordenat de l'empresa per evitar deixar els usuaris sense viatges durant les festes tan assenyalades de Nadal

El ministre de Foment, José Blanco, ha anunciat aquest dissabte que Air Comet serà sancionada conforme a dret i a l'expedient que ha obert el ministeri, fet que podria arriba fins a una multa de 6,4 milions d'euros. A més, ha aclarit que la comissió de seguiment del dispositiu disposat per ajudar els passatgers afectats avaluarà "les noves actuacions" que es posaran en marxa per "exigir responsabilitats" a l'empresa.

Blanco ha destacat que des de Foment "s'ha plantejat una resposta per a les situacions d'emergència" i que, "a partir d'aquí, hi haurà persones que es puguin recol·locar".

"Ens consta que les companyies Iberia i Air Europa faran alguns plantejaments per poder, amb ofertes interessants, fer front a aquesta situació, però nosaltres allò que hem fet és atendre les raons d'emergència, a raons urgents, de caràcter humanitari en uns moments i en unes dates molt assenyalades", ha explicat.

Així, ha recordat que s'ha presentat una demanda "perquè els avions poguessin volar fins al dia 11 de gener", tot i que "finalment la companyia no va voler volar". "Nosaltres ho haguéssim preferit i vam pensar en un tancament ordenat de l'empresa però no van respondre al nostre requeriment, la qual cosa he de lamentar i a partir d'aquí, nosaltres per responsabilitat hem pres les decisions que ja es coneixen", ha assenyalat.

Pel que fa als afectats, que resten a terra a Barajas, el ministre de Foment ha concretat que "s'ha plantejat una resposta a les situacions d'emergència, i s'ha fet amb rapidesa", a partir d'un procés "complex" després de "formular les reclamacions".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.