Societat

El jutge denega la petició de Millet de no anar al Parlament perquè no és competent

La defensa dels imputats pel cas Palau adverteix que portaran el tema davant el Tribunal Constitucional

El titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz, ha desestimat la petició de la defensa de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet, de la seva mà dreta Jordi Montull, i la filla d'aquest, Gemma Montull, per no comparèixer davant la comissió d'investigació del Parlament que comença dilluns sobre la possible relació del cas amb el finançament de CDC. El jutge al·lega que no és competent per pronunciar-se sobre aquest aspecte.

Segons la interlocutòria del jutge, les peticions "sobrepassen clarament" l'àmbit competencial de l'instructor, ja que les formalitats d'una comissió d'investigació parlamentària i un procediment penal són "clarament diferents, i legalment no hi ha cap impediment perquè actuïn en paral·lel". El jutge assegura que "els dos procediments són independents entre si i les dues institucions tenen perfectament delimitats els seus respectius camps d'actuació" i no pot determinar les persones que han de comparèixer.

Alhora, rebutja la petició formulada per la defensa de Millet i Montull per exigir al president de la comissió comuniqui expressament a cada compareixent el seu dret a no declarar, ja que la mesa de la comissió és la que ha de vetllar per salvaguardar els drets de les persones esmentades. El jutge recorda que els compareixents poden assistir amb qualsevol persona que designin per al seu assessorament i, per tant, poden estar plenament informades sobre els seus drets i obligacions.

El lletrat de Millet i Montull, Jordi Pina, ha explicat que s'ha posat de manifest "la col·lisió de drets i la possible invasió de l'esfera legislativa a l'esfera judicial" i ha assegurat que es tracta d'"una advertència". "A partir de dilluns, portarem davant del Tribunal Constitucional qualsevol pregunta que considerem que vulnera els drets constitucionals", ha apuntat. "És evident que hi ha un conflicte d'interessos entre el Parlament i el Jutjat que instrueix el cas".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ciència

El VHIO avança cap a una teràpia dirigida per a un tumor rar

Barcelona
Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona