Societat

Tancat per obres

A partir d'avui ja no funciona el túnel de Rodalies de plaça de Catalunya, que afecta 4 línies i uns 57.000 usuaris. La nova estació de la línia 5 deixarà sense servei fins al mes de novembre 60.000 persones

Agost d'obres. El transport ferroviari i de metro pateix des d'avui importants afectacions. La més important és la que ha obligat a tancar el túnel de l'estació de Rodalies de plaça de Catalunya. La instal·lació de catenària rígida ha obligat a deixar-lo inoperable i a fer canvis en els trens de Rodalies i de mitjana distància de les quatre línies afectades.

Les obres, que van començar divendres passat a la nit, serveixen per muntar una nova catenària rígida, més segura que l'actual, en un tram d'onze quilòmetres. Les obres duraran tretze dies (fins al 16 d'agost) i afecten el tram entre les estacions de Sants i Arc de Triomf. Fins aquesta data, les línies de Rodalies C3, C4 i C7 finalitzaran el seu recorregut a l'estació de Sant Andreu Comtal. Els usuaris de la línia C1, en canvi, hauran d'esperar una setmana més a recuperar la normalitat. Fins al 23 d'agost, els trens del Maresme s'aturaran al Clot-Aragó. En total, 57.000 viatgers hauran de fer servir l'alternativa del metro o el túnel de la línia C2 que passa pel carrer Aragó.

Pel que fa al metro, avui comença un llarg període d'obres a les línies L5, L2 i L11. La més important és la que afecta la L5 entre Can Boixeres i Collblanc. A partir d'aquesta nit a les deu i fins al 9 de novembre s'interromprà en quatre estacions.

La interrupció del servei és l'únic mètode possible per construir la nova estació Ernest Lluch, entre les parades de Collblanc i Pubilla Cases. Durant l'aturada, que afectarà 60.000 usuaris diaris, també es construirà un nou vestíbul a Can Vidalet. TMB ha preparat un pla alternatiu de transport amb tres línies d'autobusos que comunicaran les estacions de la línia amb el Trambaix, la L1 del metro i Rodalies, l'alternativa més ràpida.

També s'interromprà el servei de la L5 fins al 17 de setembre entre Vilapicina i Horta a causa de les obres a la cua de maniobres de la línia. La L5 no és l'única línia amb talls durant aquest agost. Dimecres la L2 tancarà entre la Pau i Pep Ventura per reparar la plataforma de la via. També el metro lleuger de Ciutat Meridiana (L11) està tancat des del 27 de juliol per a la instal·lació de portes automàtiques a les andanes. Per a aquests tres talls TMB disposa d'autobusos que fan el mateix recorregut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.