Societat

Veïns i oposició insten Hereu a permutar l'escola de Legionarios de Cristo

El canvi seguiria la línia de casos recents com Quirón o l'IQS. Les associacions de Laforja i Sarriambell i CiU desmenteixen les fonts municipals que negaven que hi hagués al·legacions

La permuta de terrenys és la solució que suscita ara un consens més ampli entre veïns i dirigents polítics a l'hora de solucionar l'embolic legal de l'Ajuntament de Barcelona amb la congregació Legionarios de Cristo, després d'haver aprovat inicialment al juny la construcció d'una escola elitista en plena serra de Collserola.

El centre, inclòs en un pla especial urbanístic i de millora urbana en tres hectàrees que limiten amb el Parc Natural de Collserola, està ubicat en uns terrenys que ja són propietat de la congregació ultra i en uns altres que pertanyen a una tal família Margenat, que entrarien en l'operació quan es fes l'aprovació definitiva del pla, segons apunten fonts de Legionarios de Cristo.

El procés, però, no està ni molt menys tancat i ahir la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola, en roda de premsa, va manifestar-se a favor d'una permuta de terrenys com a "possible solució" perquè el projecte no posi en risc el medi ambient de la zona amb un "impacte visual indiscutible", segons va apuntar l'arquitecte Josep Lluís Moner.

La permuta de terrenys seguiria una dinàmica de moratòria urbanística de facto que l'Ajuntament ja ha aplicat en casos recents, com la construcció de la nova Clínica Quirón o en uns terrenys de l'Institut Químic de Sarrià. D'altra banda, veïns de l'AV Laforja i de l'AV Sarriambell i partits com CiU van desmentir ahir amb papers les fonts municipals que negaven dimecres que no s'haguessin presentat al·legacions al projecte de l'escola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.