Societat

Millet va declarar a Hisenda haver finançat Àngel Colom

El conveni per al pagament de 150.000 euros es va entregar als inspectors. Rebutjada la petició del PP d'una investigació parlamentària. La Fiscalia valora ampliar la querella

La inspecció d'Hisenda a Catalunya coneixia des de l'any 2004 l'existència d'un conveni entre el Palau de la Música -dirigit aleshores per Fèlix Millet- i la Fundació Espai Catalunya -impulsada per Àngel Colom- a través del qual la institució cultural entregava a l'actual dirigent de CDC 150.000 euros.

L'existència d'aquest conveni va transcendir fa uns dies en fer-se pública una carta de l'exsecretari del Palau, Raimon Bergós, dirigida al col·laborador de Millet Jordi Montull, però ahir va tornar al primer pla de l'actualitat en reconèixer Àngel Colom que va destinar aquests diners a pagar els deutes generats pel Partit per la Independència, que ell mateix va crear amb Pilar Rahola en abandonar ERC l'any 1996.

El pagament de Millet a Colom no havia aixecat sospites a Hisenda, ja que la querella interposada per la Fiscalia contra la direcció del Palau arrenca d'una investigació fiscal del 2003, posterior, per tant, al conveni, que és del 2000.

El document signat entre Millet i Colom es va presentar als inspectors quan l'any 2004 es va fer una inspecció dels exercicis fiscals entre el 1998 i el 2001 i van començar a aflorar irregularitats. En la carta de Bergós a Montull, el primer explica que s'han hagut de "rectificar o fer de nou" molts documents per justificar pagaments. Un d'aquests documents és el conveni amb Colom, "que es va demanar i es va presentar a Hisenda signat per les dues parts", segons explica Bergós en una carta a l'AVUI.

Punts foscos
Colom va reconèixer haver cobrat i haver destinat tots els diners a saldar deutes del partit, però va obrir un interrogant molt gran en assegurar que només va percebre la meitat del que el Palau diu haver-li pagat. A més, en declaracions a El Periódico va explicar que va arribar a Millet per indicació de terceres persones, però es va negar a revelar la seva identitat. Per la seva part, Pilar Rahola va assegurar desconèixer l'afer.

El nou episodi del cas Millet va transcendir en ple debat de política general al Parlament, on tots els grups van rebutjar la petició del PP de crear una comissió d'investigació.

Les noves revelacions del cas Millet han portat la Fiscalia a plantejar-se la possibilitat d'ampliar la querella presentada en el seu dia contra cinc persones, segons van explicar fonts del ministeri públic consultades per l'AVUI.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona