Societat

El govern espanyol descarta portar la LEC al TC a l'espera de sentència de l'Estatut

El ministre Gabilondo explica que estan estudiant dos aspectes "que necessiten aclariment"

El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, ha insistit avui que el govern espanyol no portarà la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) al Tribunal Constitucional (TC), per tenir "confiança absoluta" en la seva legitimitat, encara que ha assenyalat que cal veure "què es deriva" de la sentència del TC sobre l'Estatut.

En declaracions als periodistes en el I Congrés sobre l'Èxit educatiu i l'autonomia dels centres, Gabilondo ha reiterat una vegada més la voluntat conciliadora del govern espanyol respecte la llei i ha assenyalat que no espera "cap conflicte excepcional", perquè considera que la LEC ha estat "aprovada majoritàriament pel Parlament, dins de la llei de l'Estatut d'un govern legítim".

En aquest sentit, el ministre ha fet referència a la sentència que el TC hauria d'emetre pròximament sobre l'Estatut i ha recordat que no va ser el govern espanyol ni el PSOE els que van presentar un recurs contra la llei, fent referència al PP.

Dos articles dubtosos
Gabilondo ha explicat que el govern espanyol està estudiant "amb cura" la LEC, que conté dos aspectes "que necessiten aclariment", en al·lusió a la definició del currículum escolar i la decisió sobre les hores de cada matèria. "Només busquem les diferències de lectura, no hi ha cap voluntat d'anar més lluny i espero i desitjo que la Generalitat tampoc no ho faci", ha apuntat el ministre.

A Catalunya, hi ha 625 centres educatius que funcionen des de 2005 amb un Pla d'Autonomia de Centres. El primer Congrés sobre èxit educatiu i autonomia dels centres reuneix, del 23 al 25 de novembre a Barcelona, prop de 800 representants dels equips directius, professorat i administracions públiques de tot l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.