Societat

La matrícula universitària no s'apujarà

A partir d'avui 40.000 estudiants ja es poden preinscriure a les universitats catalanes

Catalunya no apujarà el preu de les matrícules a les universitats públiques el proper curs, segons va avançar ahir la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, després que el ministeri d'Educació i els màxims responsables d'universitats de les comunitats autònomes pactessin que la forquilla d'increment de les taxes se situï enguany entre el -0,2% (equivalent a l'IPC interanual) i el 3,8%.

En el marc de la reunió de la Conferència General de Política Universitària, el mateix ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, va apostar per una congelació dels preus en indicar que li semblaria "molt adequat" que les comunitats "no augmentessin" el que paguen els estudiants per matricular-se a la universitat, que és aproximadament un 15% del cost total de la titulació. El preu per curs dels nous títols de grau adaptats a l'espai europeu d'educació superior serà equivalent al dels no adaptats, entre 494 i 3.313 euros.

Pel que fa als màsters oficials, els preus es mantindran respecte als aplicats el 2008-09: entre 832 i 1.878 euros en el cas dels màsters d'un curs de durada (la majoria) i entre 1.664 i 3.757 per als postgraus de dos anys, segons la forquilla espanyola.

Palmada va assegurar que el màster d'educació secundària (en la línia de l'acord assolit ahir al si de la Conferència) se situarà a la banda baixa de la forquilla de Catalunya: 16 euros per crèdit, que, multiplicats per un total de 60 crèdits i afegint-hi els prop de 200 euros que costa el títol, situen el seu cost al voltant dels 1.300 euros. Queda per concretar el nombre de places que ofertarà cada comunitat, que a Catalunya es calcula que seran al voltant d'un miler.

Més places de medicina

La Conferència va donar llum verda a la proposta vista el dia anterior al Consell d'Universitats d'incrementar en 328 les places de medicina, un 5,6% més que el curs actual.

També es va aprovar la convocatòria per al proper curs del Campus d'Ex-cel·lència Internacional, com un programa conjunt entre el ministeri i les comunitats autònomes, en el marc de la millora dels campus universitaris i el pla de modernització de les universitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.