Societat

Montilla i Saura adverteixen als nous mossos que seran observats "amb lupa"

El president i el conseller d'Interior demanen als agents de la 22a promoció que no es "desanimin". Ja hi ha 15.096 mossos

El president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Interior, Joan Saura, han advertit a la nova promoció de Mossos que s'ha graduat aquest divendres a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) de les crítiques que comporta l'exercici de la seva professió.

Montilla ha remarcat que "el fràgil equilibri entre drets i deures comporta l'escrutini crític constant de la ciutadania i els mitjans de comunicació" i ha afegit que "cap crítica ha de fer dubtar sobre quina és la valoració general de la societat catalana".

En el curs de la 22a promoció dels Mossos, s'han graduat 945 alumnes. El 691 restants, que també han fet el mateix curs bàsic, seran policies locals de 153 municipis de Catalunya.

El president català ha destacat que la Catalunya d'avui "és més complexa que fa 25 anys i hi apareixen noves oportunitats, riscos, delictes i manifestacions de violació de drets".  I ha afegit que "les crítiques sempre són legítimes, però mai podran amagar un comportament exemplar per part del conjunt del cos i de la immensa majoria dels seus efectius".

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha remarcat que "els Mossos representen una institució i tot el que facin repercutirà en el col·lectiu professional, i a vegades en tot el sistema institucional".

Saura ha afegit que les seves actuacions seran mirades amb lupa. "Perquè complim una tasca molt delicada i entre tots hem de fer entendre'ns millor davant la comunitat", ha dit en primera persona.

El titular d'Interior ha destacat que s'obre una nova etapa, ja que per primera vegada els nous agents "no aniran a comarques de substitució" i seran la "primera promoció després del desplegament", preparada per afrontar els reptes del segle XXI.

Amb la incorporació dels 945 nous agents, que ara comencen un any de pràctiques, el cos compta amb un total de 15.096 agents, fet que representa una ràtio de 2,02 agents per cada mil habitants, mentre que l'any passat era d'1,91.

Entre els aspirants a Mossos que han finalitzat el curs, amb una edat mitjana de 27 anys, hi ha 284 dones, fet que suposa el 27,6%, un dels percentatges més alts de les últimes promocions.

Pel que fa als policies locals, del total de 756 aspirants que van començar el curs que han finalitzat 691, dels quals 194 pertanyen a la Guàrdia Urbana de Barcelona, 35 a l'Hospitalet de Llobregat, 24 a Badalona i la resta a diversos municipis catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ
seguretat

Barcelona incorpora 40 agents cívics més durant la Copa Amèrica

Barcelona