Societat

Vuit carreteres tallades i més de 50 afectades per la neu i el gel

La reducció de carreteres tallades demostra que el temporal de neu va minvant

La tarda d'aquest dissabte són vuit les carreteres tallades a causa de la neu arreu del territori, quatre al camp de Tarragona, dues a les Terres de l'Ebre, una a Ponent i una a les comarques centrals. Així mateix, hi ha unes 50 carreteres catalanes que, si bé s'hi pot circular, presenten afectacions a causa del mal temps. En algunes d'elles cal circular amb cadenes. La reducció de carreteres tallades –aquest matí n'hi havia disset– demostra que el temporal de neu va minvant.

Fins a les set de la tarda el risc de nevades és probable únicament a la Vall d'Aran. Mentrestant, Protecció Civil manté activada l'emergència del pla Neucat per les seqüeles de la nevada.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, és possible –entre un 10 i un 30%– que hi hagi nevades a cotes superiors a 100 metres a l'Alta Ribagorça, el Baix Empordà, Gironès, Maresme, Pallars Sobirà, Selva i Vallès Oriental.

Segons dades del Servei Català de Trànsit (SCT), les carreteres que hi ha tallades al voltant de les sis de la tarda són la BV-4024 a Guardiola de Berguedà, la C-14 a Passanant (Conca de Barberà), la LV-2021 a Tàrrega, la T-7041 a Alcover (Alt Camp), la T-232 a l'Espluga de Francolí, la T-333 al Prat de Compte (Terra Alta), la T-704 a Vilaplana (Baix Camp) i la T-714 a Vinebre (Ribera d'Ebre).

Gairebé la totalitat de les carreteres on cal circular amb cadenes són a les demarcacions de Lleida i Tarragona. En són exemples la C-37 a l'alçada d'Alcover, la LP7032 a Cervià de les Garrigues o la LV-2017 a Sant Martí de Riucorb (Urgell).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.