Societat

La caixa registradora del Bar Joan, intacta

La policia encara manté obertes totes les hipòtesis sobre el doble crim de la Diagonal

Totes les hipòtesis continuen sobre la taula de l’àrea d’investigació territorial dels Mossos d’Esquadra de Barcelona per resoldre el doble crim del Bar Joan. Tot i això, es van coneixent detalls que, a simple vista, podrien desinflar alguna motivació, com ara el robatori, ja que, segons fonts coneixedores del cas, els agressors van deixar intacta la caixa registradora de l’establiment i només van rebentar la màquina escurabutxaques i la del tabac. És cert que a la caixa registradora hi havia pocs diners, ja que la recaptació forta del bar (que es feia al matí amb els esmorzars i al migdia amb els dinars) se l’havia endut a casa la filla i germana de les víctimes. Però també és veritat que el botí obtingut a les màquines rebentades va ser poc important i no justifica que no forcessin la registradora.

Malgrat tot, els investigadors no aparquen la hipòtesi del robatori i, en aquest sentit, explotaran totes les pistes que puguin confirmar aquest mòbil: fotografies de detinguts per robatoris amb violència, imatges de possibles sospitosos captades per càmeres de seguretat, etc. Paral·lelament, també estan investigant l’entorn més pròxim a les víctimes, atès l’acarnissament amb què van actuar els assassins. Una hipòtesi que els coneguts de Maria Carles, de 85 anys, i Josep Foix, de 55, no veuen factible, ja que “eren unes bones persones que no tenien enemics”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.