Societat

Els cooperants de la Caravana Solidària es plantegen abandonar la missió

La majoria dels cooperants pensaven que els segrestats haurien portat els cooperants al desert per robar-los i que a mitjanit els haurien deixat tornar a la carretera

La trentena de cooperants que integren la Caravana Solidària 2009 s’estan plantejant abandonar la missió, després que aquest diumenge al vespre tres companys seus hagin estat segrestats a pocs quilòmetres de la capital de Mauritània. Segons ha explicat l’enviat especial de l’ACN a la Caravana Solidària, Àlex Recolons, els voluntaris esperen conèixer en les properes hores més notícies sobre aquests tràgics fets per part de representants de l’ambaixada espanyola a Mauritània.

Asseguren però que estan molt preocupats per trobar els seus companys i que són conscients que de confirmar-se la suposada autoria d’Al-Qaeda suposaria un "punt de gravetat extra" als fets.

Després de passar una nit difícil i de gran nerviosisme, els voluntaris que acompanyen la Caravana Solidària 2009 s’han llevat aquest matí amb encara moltes preguntes per conèixer la ubicació i l’estat dels seus companys i sobretot, més conscients de la gravetat dels fets. "La majoria pensàvem que els segrestats haurien portat als cooperants al desert per robar-los les joies i els diners i que a mitjanit els haurien deixat tornar a la carretera", explica Recolons.

La Caravana està impulsada per la ONG Barcelona Acció Solidària des de fa nou anys i en aquesta edició transporta més de 3.000 caixes de material corresponent a 106 projectes al Marroc, Mauritània, Senegal i Gàmbia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Serveis

Renfe posa autobusos entre Móra la Nova i Flix per obres a la via

Móra la Nova
Sanitat

L’Estat i els territoris reforçaran la vigilància de l’mpox

Barcelona
Itàlia

Localitzen els cossos dels sis desapareguts al iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Societat

Prohibit el bany a les Cases d’Alcanar per possible presència d’un tauró

Alcanar
societat

Primer pas per a 424 nous habitatges protegits a la Marina del Prat Vermell

Barcelona

La DO Empordà preveu una verema amb menys producció però més qualitat

COLERA
societat

TMB reforça l’L4 de metro i algunes línies d’autobús per la Copa Amèrica

Barcelona
Recerca

Aconsegueixen produir sucs més saludables reaprofitant residus del vi

Tarragona
societat

Minut de silenci a Rubí per condemnar el doble crim masclista

rubí