Societat

Els sindicats convoquen una nova vaga de tres hores el 10 de juny contra la LEC

Aquesta serà la quarta aturada que viu l'escola pública en poc més d'un any

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, UGT i ASPEPC-SPS han fet una crida als docents a participar el 10 de juny que ve a una vaga de tres hores contra la política educativa de la Generalitat i la Llei d'Educació (LEC). Aquesta serà la quarta aturada que viu l'escola pública en poc més d'un any.

Els representants de mestres i professors consideren que les últimes mesures posades en marxa per la conselleria que dirigeix Ernest Maragall i la imminent aprovació de la LEC justifiquen una nova vaga, encara que han optat per una convocatòria parcial, tenint en compte la càrrega de treball que tenen els docents a final de curs.

En un manifest conjunt que han donat avui a conèixer, les quatre centrals sindicals denuncien que Maragall "continua imposant mesures que, amb l'excusa de la crisi i la falta de pressupost, empitjoren les condicions laborals del professorat dels centres públics a l'hora que devaluen la qualitat".

Entre aquestes mesures destaca l'increment voluntari i remunerat d'hores lectives a una part del professorat, que els sindicats veuen com un instrument per estalviar que atenta contra les plantilles dels centres.

Segons el seu parer, les hores extres, que el departament vol posar en marxa el pròxim curs, suposaran una reducció efectiva del professorat i afectaran negativament a la qualitat de l'educació perquè reduiran el temps que els docents inverteixen en tasques de tutoria i coordinació pedagògica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.