Societat

Astúries perdrà "milions d'euros" per no oficialitzar l'asturià

Una entitat a favor de la oficialització de la llengua pròpia retreu al govern autonòmic el seu "menyspreu apartides pressupostàries"

La Xunta pola Defensa de la Llingua Asturiana, entitat que defensa l'oficialitat de l'asturià, ha  fet públic un comunicat en què retreu al govern autonòmic que la seva negativa a oficialitzar l'asturià en una futura reforma de l'Estatut d'Astúries els farà perdre "milions d'euros" en concepte de transferències "a les comunitats autònomes que rec ullen en els seus estatuts la cooficialitat de les llengües pròpies" previstos en el nou model de finançament.

L'entitat lamenta que el govern autonòmic hagi sumat "a la falta de reconeixement d'igualtat jurídica dels parlants d'asturià" el "menyspreu de partides pressupostàries" previstes per a reforçar el bilingüisme i insisteix en la necessitat que "una reforma de l'Estatut reconegui la oficialitat de la llengua asturiana".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.