Societat

França posarà a disposició de l'Estat i Mauritània un avió d'última generació per intentar localitzar els segrestats

Francesc Osan, director de Barcelona Acció Solidària: 'Al-Qaida és la pitjor de les hipòtesis del segrest'

França posarà a disposició de l'Estat i Mauritània un avió d'última generació per intentar localitzar els tres cooperants de Barcelona Acció Solidària segrestats aquest diumenge al vespre, segons han explicat fonts de l'ambaixada espanyola. Les ambaixades dels Estats Units i Alemanya també han ofert la seva col·laboració per resoldre el segrest.

Durant tot aquest dilluns, l'ambaixador espanyol al país africà i el president de Mauritània han estat reunits per estudiar la situació arran del segrest dels cooperants. Els segrestats són els empresaris Roque Pasqual i Albert Vilalta i la funcionària de Justícia Alícia Gámez.

Aquest vespre, després de la reunió entre els caps de l'expedició i l'ambaixador espanyol, l'ONG decidirà si continua amb la missió solidària o bé la suspèn. Els integrants de l'expedició han acampat provisionalment a l'ambaixada espanyola a Mauritània, Nouakchott, a l'espera de prendre una decisió en les pròximes hores.

El director de l'ONG Acció Solidària, Francesc Osan, ha reconegut que la possibilitat que el segrest dels tres cooperants catalans hagi estat obra d'Al-Qaida i no una acció perpetrada per bandolers "és la pitjor de totes". Es "complica" perquè "ja no és només un problema de diners".

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha manifestat que “tot i que cada cop els indicis apunten més clarament a una possible autoria d’Al-Qaida d’aquest segrest, és encara prematur confirmar-ho oficialment i no es descarten altres possibilitats. Mentrestant, el govern hi continua i hi continuarà implicat al 100% fins a aconseguir un desenllaç positiu de tot aquest afer”.

"Para, para, que estan disparant"
"Tots tres viatjaven en el cotxe del darrere per casualitat", assegura el director de l'ONG. Així és "com es va repartir en el moment de sortir". Segons Osan, les paraules que es van sentir per la ràdio just abans del segrest van ser: "Para, para ,que estan disparant". Pocs minuts després dos cotxes van girar cua i es van trobar el vehicle assaltat buit i amb les portes obertes.

El segrest es va produir mentre el comboi feia la ruta entre les ciutats de Nouadhibou i Nouakchott, la capital de Mauritània. La caravana solidària va sortir el 22 de novembre del port de Barcelona. Es tracta del projecte humanitari més important que es fa a l'Àfrica occidental. La iniciativa, organitzada per Barcelona Acció Solidària, té per objectiu transportar el material recollit per 35 ONG catalanes. La caravana, en la seva novena edició, transporta al Marroc, Mauritània, el Senegal i Gàmbia més de 3.000 caixes de material, corresponent a 106 projectes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres

Barcelona