Societat

El bisbat de Lleida defensa ara la seva propietat sobre les obres de la Franja per la via civil

L'advocat assegura en la vista prèvia del judici que se celebrarà al maig que les obres han estat "adquirides legítimament"

L'advocat del bisbat de Lleida, Javier Gonzalo, ha dit aquest dimarts en la vista prèvia del judici que és "innegable" que el bisbe Josep Messeguer va portar i protegir a Lleida les obres d'art de la Franja que actualment estan en litigi amb el bisbat de Barbastre-Montsó i que, per tant, en la via civil, no es pot obviar que aquestes obres han estat "adquirides legítimament" i són de la seva propietat. Això ha suposat un canvi de rumb en el procés judicial que ha de determinar la propietat de les 88 obres del Museu de Lleida que s'ha iniciat amb una vista prèvia entre les diferents parts. Fins ara, el bisbat de Lleida només es postulava a favor de la sentència del tribunal eclesiàstic de la Rota, que estableix que la propietat de les obres és de l'Aragó.

El judici que decidirà definitivament a qui correspon la propietat de les obres d'art en litigi entre la diòcesi de Lleida i la de Barbastre-Montsó tindrà lloc al mes de maig.

Per la seva banda, la part que ha portat tot el procés a la via judicial, els Amics del Museu de Lleida, ha valorat positivament en boca del seu advocat, Francesc Sapena, aquest canvi de posicionament que ha emprès el bisbat de Lleida. Així mateix, han insistit a defensar que existeix documentació suficient per demostrar que les obres d'art pertanyen a Lleida.

El lletrat que defensa el bisbat de Barbastre-Montsó, Hipólito Gómez, ha afirmat durant la vista prèvia que no entén la posició que pren ara el bisbat de Lleida si continua acatant la sentència del tribunal de la Rota que determina que la propietat de l'art sacre és de l'Aragó i que, per tant, Lleida ha d'entregar aquestes obres, algunes de les quals actualment exposades al nou Museu de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.