Societat

Joan Rosell: "Negar-se perquè sí a l'energia nuclear i a l'MTC és d'una demagògia barroera"

Assegura que sense aquesta energia augmentaria la factura elèctrica un 10% o un 20%

El president de Foment del Treball Nacional, Joan Rosell, ha criticat els arguments dels detractors d'una eventual instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) a Ascó. Rosell considera que és d'una "demagògia barroera" negar-se d'entrada a l'ús de l'energia nuclear i a la construcció d'un MTC. "Els que s'hi oposen haurien de tenir la responsabilitat de dir que no als magatzems individualitzats que existeixen ara i explicar també que augmentaria la factura elèctrica un 10 per cent o un 20 per cent".

Durant la presentació del seu llibre I després de la crisi, què?, el president de la patronal ha defensat l'energia nuclear pels seus avantatges econòmics. "L'energia nuclear és més barata avui que altres tipus d'energia. No és la solució de tots els problemes, però l'hem de tenir en compte en el mix energètic, que juntament amb l'estalvi, és una solució d'àmbit mundial".

Rosell s'ha mostrat partidari d'obrir el debat sobre el model energètic i d'explicar què és l'energia nuclear i quin percentatge d'aquesta energia consumim. "La gent ha de saber per què les nostres empreses paguen més cara l'electricitat que les empreses de França, que té un 80% de l'energia nuclear. Si una empresa decideix marxar a França perquè l'energia és més barata, hem de saber per què".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.