Societat

L'Ajuntament de Barcelona desencalla la requalificació del Miniestadi

La comissió de govern acorda portar el projecte a la comissió d'urbanisme amb el resultat de l'acord que va tenir el suport del PSC, CiU i ERC

L'equip de govern de l'Ajuntament de Barcelona portarà el 28 de gener la requalificació del Miniestadi del FC Barcelona a la comissió d'urbanisme per a la seva aprovació inicial. La junta de govern municipal ha aprovat aquest dimecres l'expedient després que el desembre passat els grups municipals de CiU i ERC van aconseguir que el govern municipal retirés la proposta d'avanç de planejament de la modificació del Pla General Metropolità per als terrenys del FC Barcelona.

El tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal, Jordi William Carnes, ha esmentat el tema en la roda de premsa sobre els acords adoptats per la comissió de govern. Carnes ha reconegut que s'ha "tractat" el tema, però s'ha limitat a dir que "progressa adequadament". L'assumpte ha passat ara a la comissió d'urbanisme i figurarà en el seu ordre del dia el 28 de gener.

El document que s'ha tramitat recull les modificacions de l'acord entre l'Ajuntament de Barcelona i el Barça, assolit el juliol passat per requalificar els terrenys del Miniestadi, amb el suport de PSC, CiU i ERC. L'acord estableix que les 7,06 hectàrees d'equipaments esportius que es perdran amb la requalificació dels terrenys del FC Barcelona a les Corts es recuperen en terrenys de reserva viària sobre la plaça d'Alfons Comín, a Barcelona, i en dos àmbits de Montcada i Reixac: l'àrea de la Vallençana Baixa i la del Pla d'en Reixac.

La transformació urbanística dels terrenys coneguts popularment com del Miniestadi proporcionaran 31.700 metres quadrats de zones verdes i 11.200 metres quadrats d'equipaments comunitaris i permetran construir uns 1.600 habitatges, la meitat de protecció oficial, a més d'establiments comercials i un hotel.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.