Societat

La UCE substitueix Sobrequés com a rector, que dimiteix per les dificultats per modernitzar la institució

Sobrequés ha qualificat els seus opositors com un sector "molt tradicional, amb una concepció de fa 40 anys"

El patronat de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) ha substituït el rector, Jaume Sobrequés, que no dirigirà l'edició de l'estiu que ve i que ja ha presentat la seva dimissió, tot i que el seu mandat acabava el desembre. Sobrequés ha assegurat que la destitució és a causa de l'oposició de membres del patronat a la seva intenció d'integrar la resta d'universitats catalanes a la UCE.

Sobrequés ha explicat que a la reunió del patronat, la seva substitució va guanyar per 12 vots contra nou, tot i que hi ha gairebé mig centenar de patrons. Tot i això, el ja exrector, que serà rellevat per Jordi Sales, ha assegurat que el sector que el va voler apartar és "molt reduït però amb poder" i que els seus partidaris no van anar a la votació. .

Segons ell, el sector que l'ha fet fora, liderat per Jordi Mir, "no veu amb bons ulls la tornada de les universitats al patronat", tot i que aquestes ja formen part de l'òrgan de govern. Sobrequés ha qualificat els seus opositors com un sector "molt tradicional, conservador, amb una concepció de fa 40 anys, poc procliu al canvi" que vol "el poder de tota la vida, tot i que sigui poc".

L'exrector ha afegit que ell també proposava allargar la UCE tot l'any, i no només l'estiu, cosa que també va aixecar recels.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.