Societat

L'alcalde d'Horta manté els dubtes sobre la coordinació en l'incendi

Queixes per la falta de claredat del debat parlamentari sobre la lluita contra el foc

L'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, “té dubtes” sobre el nivell de coordinació que hi va haver en l'incendi dels Ports de Beseit. Ferràs retreu que no va ser informat del que passava quan es va originar l'incendi, tot i que no acusa els bombers. L'alcalde ha marxat decebut de la compareixença del conseller d'Interior, Joan Saura, aquest dimarts al Parlament.

Segons Ferràs, l'únic positiu és l'interès dels grups parlamentaris de fer un seguiment del desastre que va causar cinc bombers morts, però recorda que la imatge de la Terra Alta ha quedat molt tocada. No ha estat l'únic decebut. Jesús Carbó, regidor d'Alternativa per Horta, ha marxat indignat perquè el debat només ha servit per defensar la feina dels bombers “que ningú posava en dubte”, però ha recordat que si cinc bombers han mort “és perquè alguna cosa ha fallat”.

El regidor també ha indicat que s'ha faltat a la veritat, i que no és cert que la gent d'Horta volgués entrar a apagar el foc. Segons Carbó, el que volia la gent del municipi és senyalitzar els camins i ajudar els bombers a trobar punts d'aigua, cosa que no els hi van deixar fer.

Alguns dels bombers que han assistit a la compareixença també han afirmat sentir-se dolguts per les crítiques a la falta de coordinació o al relaxament. Així ho han expressat els caporals dels parcs de Bombers de Maçanet i Manresa, Jaume Martí i Víctor Fernández respectivament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.