Societat

Un 1,7% dels barcelonins han votat a la consulta per la reforma de la Diagonal

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, ha qualificat la xifra de participació de "destacable" i "bona". L'Ajuntament ha hagut de fer quadruplicar l'ample de banda del sistema per "evitar que es repeteixin" el problemes tècnics d'ahir

Les primeres dades de participació en la consulta per la reforma de la Diagonal de Barcelona ja són públiques. Durant la primera jornada de votació, un total de 25.379 persones censades van participar-hi, xifra que representa que de moment només un 1,7% dels barcelonins amb dret a vot hi ha dit la seva.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, encarregat de donar aquestes dades de participació, que actualitzarà diàriament, ha qualificat la xifra de "destacable" i "bona". Majoritàriament, els votants van participar per internet durant el dilluns, tot i haver-hi més d'11.500 persones que van votar als punts presencials.

Pel que fa als problemes tècnics, l'Ajuntament ha hagut de fer quadruplicar l'ample de banda del sistema per "evitar que es repeteixin".

Així doncs, fins ara el nombre de votants en la consulta per la Diagonal no arriba al 2% del cens. Les xifres de la primera jornada marquen que, fins a les 24 hores del dilluns, havien emès el seu vot 25.379 persones, un 1,79% del total del cens. D'aquestes, 13.836 hi van participar des d'un ordinador personal a través d'internet, és a dir, un 54,5% de tots els participants. El 45,48% que suposen les 11.543 persones restants van votar en alguns dels punts presencials repartits per la ciutat.

Aquests últims, però, no ho van poder fer sempre que van voler i on van voler, ja que, tal com ha reconegut García-Bragado, una "insuficiència en l'ample de banda del sistema de connexió dels punts de votació" va provocar que alguns estiguessin inoperatius i altres van tenir episodis de funcionament intermitent.

A més, el servidor "no va tenir prou capacitat" en alguns moments i el sistema de votació per internet també va fallar durant diverses franges horàries al llarg de la jornada de dilluns.

Multiplicar l'ample de banda

El tinent d'alcalde ha explicat, però, que per evitar que aquests problemes es repeteixin han hagut de demanar a les empreses que han desenvolupat el sistema "mesures immediates", i "multiplicar per quatre" l'ample de banda i la capacitat del servidor.

Segons García-Bragado, amb aquestes modificacions no es tornaran a reproduir els episodis de "desconnexió o falta de capacitat" que dilluns va provocar "haver de descarregar de nou tot l'aplicatori" en alguns punts de votació.

Pel tinent d'alcalde aquestes incidències són "imprevistes" i "variables". A més, tot i no descartar demanar responsabilitats a les empreses que han desenvolupat i instal·lat el sistema, García-Bragado ha apuntat la seva feina com la culpable dels problemes tècnics. És per això que l'Ajuntament remetrà un informe a la Mesa de Garanties de la consulta sobre els problemes i solucions que s'han succeït, i deixarà en les seves mans un pronunciament més acurat sobre la responsabilitat dels incidents.

Amb tot, García-Bragado ha volgut deixar clar que aquest dimarts "està ja tot en funcionament i tot resolt", cosa que fa preveure a l'Ajuntament que "no es tornaran a repetir les incidències". "La consulta dura set dies i hi ha molts formats de votació", ha dit el tinent d'alcalde per justificar que els problemes detectats "no impediran que cap barceloní amb dret a participar es quedi sense poder votar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.