Societat

Spanair i Star Alliance es reafirmen en la voluntat de crear un ‘hub’ a Barcelona

Soriano anuncia nous vols a Nova York, Atenes i Brussel·les. Tot i la crisi, la companyia ha notat una pujada de les reserves per l’estrena

Ambició i realisme. Aquesta és la recepta que Spanair i Star Alliance aplicaran per fer de l’aeroport de Barcelona un hub o aeroport de connexió. Només dos dies abans de la posada en servei de la nova terminal, la companyia presidida per Ferran Soriano i l’aliança global de la qual forma part van voler reafirmar el seu compromís de dotar Barcelona “d’una millor connexió amb el món”.

“La nova terminal ens permetrà obrir un cercle virtuós”. Qui així s’expressava era el president de Star Alliance, Jaan Albrecht, que feia servir una frase que va fer cèlebre Soriano quan era vicepresident del Barça. Tot aquest procés s’inicia a partir de demà a la T1, que Spanair i Star Alliance estrenaran en exclusiva. Soriano va assenyalar que precisament volen ser els primers pel compromís que té la companyia amb Catalunya i Barcelona. “No és per sortir a la foto”, va explicar Soriano, que considera que “estar sota un mateix sostre generarà grans avantatges als clients de l’aliança”.

El president de Spanair va relativitzar la importància de la crisi assegurant que l’aposta de la companyia i els seus socis és a mitjà i llarg termini. “Les previsions per a l’hivern no són les millors, però abans de final d’any tindrem tres noves connexions internacionals”, va avançar Soriano. Dues d’aquestes connexions seran rutes noves a Atenes i Brussel·les i la tercera serà la connexió de Continental Airlines a Nova York, que s’integrarà dins de Star Alliance. No seran les úniques novetats en els pròximes mesos, ja que s’obriran dues rutes directes amb Istanbul i el Caire i dues amb una escala a Hong Kong i Tòquio.

Pel fet de ser la primera companyia a aterrar a la T1, Spanair ha mobilitzat un miler de persones, que en els últims mesos han traslladat a la nova terminal tot l’equipament necessari per atendre la clientela. A la T1 Spanair disposarà de 14 taulells a primera línia d’accés, cosa que permetrà un estalvi de temps considerable. Durant els primers dies la sala vip de la companyia estarà oberta a tots els clients, sigui quin sigui el seu bitllet. Tot i la crisi, sembla que la nova imatge de la companyia funciona, ja que en els últims dies ha incrementat el volum de reserves.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.