Societat

Aprovada l'estació del TGV a Reus que estarà acabada en 2 anys i mig

La nova infraestructura ferroviària connectarà la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona amb la del Corredor Mediterrani

El consell de ministres ha autoritzat aquest divendres un pressupost de 55,42 milions d'euros per construir la nova estació ferroviària de Tarragona-Reus, que connectarà la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona amb la del Corredor Mediterrani quan acabin els dos anys i mig d'obres previstos.

Segons ha informat el govern espanyol, l'estació estarà localitzada al terme municipal de Reus, al sud del seu aeroport, a uns sis quilòmetres de distància tant d'aquesta localitat com de Tarragona, al costat de l'encreuament de l'autopista AP-7 i la carretera T-11 (antiga N-420), "cosa que permetrà un ràpid accés per carretera".

La licitació de les obres autoritzades, amb un termini previst d'execució de 29 mesos, s'emmarca dins de les actuacions que porta a terme el ministeri de Foment per completar l'enllaç del corredor mediterrani d'alta velocitat amb la línia Madrid-Barcelona i amb l'actual línia Reus-Tarragona.

La nova estació estarà preparada per rebre altres tipus de transport, previstos o en estudi, cosa que la convertirà "en un important centre d'intercanvi modal", segons ha subratllat l'executiu.

El projecte inclou la instal·lació de les vies, les andanes, marquesines i instal·lacions, l'edifici de l'estació, l'accés viari des de la rotonda que enllaça amb la carretera T-11 i la urbanització del complex amb els corresponents aparcaments.

Entre les actuacions ferroviàries que realitzarà en aquesta zona, Foment emprendrà la construcció d'un canviador d'amplades a uns 500 metres de l'estació central en sentit València, de manera que els trens procedents del Corredor Mediterrani o de Tarragona podran accedir a la nova estació.

Actualment es troben en fase d'execució les obres de la plataforma ferroviària de tot el trajecte entre la línia d'alta velocitat Madrid-Barcelona i Vandellòs, amb el tram més pròxim a aquesta localitat ja acabat i un projecte per licitar durant aquest any les obres de via i electrificació que permetran completar l'actuació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.