Societat

Hereu demana als barcelonins que siguin solidaris per Nadal

L'alcalde encén els llums nadalencs de la ciutat, que aquest any tenen un pressupost de dos milions d'euros

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha demanat als barcelonins que "gaudeixin el Nadal amb més solidaritat, més il·lusió i més ambició". Aquest missatge ha centrat el discurs que ha pronunciat després d'inaugurar el pessebre de la plaça Sant Jaume i encendre la il·luminació nadalenca de la ciutat.

"Recordeu que hi ha gent que necessita ajuda aquí i a tots els països del món", ha demanat Hereu en una referència a "la Barcelona de la solidaritat" i amb la ment de tots els presents posada en els tres cooperants catalans segrestats a Mauritània.

Jordi Hereu, acompanyat per la majoria de regidors, ha inaugurat el pessebre, elaborat pels alumnes de l'escola Rubió i Tudurí. L'acte ha començat deu minuts tard perquè mig centenar de treballadors del Col·lectiu de l'Enllumenat Públic han aprofitat l'ocasió per exigir a l'Ajuntament que "assumeixi les seves responsabilitats en el procés de subrogació".

Els treballadors, que han discutit a la plaça amb la regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, abans de l'arribada de l'alcalde, han reclamat "compromís" per evitar que les noves empreses adjudicatàries canviïn les seves condicions laborals.

Després de visitar el pessebre, l'alcalde ha estat l'encarregat d'encendre els llums de la ciutat, amb la qual cosa s'estrena el programa de Nadal 2009, Més llum, més Nadal, més Barcelona.

Es tracta d'un projecte nou, impulsat per la Fundació Barcelona Comerç i l'Ajuntament de Barcelona, que compta amb un pressupost d'1.992.410 euros, finançats en un 60% pels 10.000 comerços adherits als Eixos Comercials de la ciutat que, amb la Fundació Barcelona Comerç, confien en el projecte per dinamitzar la vida comercial de Barcelona. La resta de la despesa l'assumeixen patrocinadors (464.000 euros) i l'Ajuntament de Barcelona (350.000 euros).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.