Societat

Vic "acata, però no comparteix" l'ordre d'empadronar els immigrants sense papers

L'alcalde, Josep Maria Vila d'Abadal, insta el govern espanyol a complir la llei d'Estrangeria i a ajudar econòmicament els municipis que tenen un nombre més important d'estrangers il·legals i amb problemes econòmics

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), ha assegurat aquest dijous que el consistori "acata, tot i que no ho comparteix", l'"ordre" de l'Advocacia de l'Estat d'empadronar tots els immigrants que presentin el seu passaport, encara que els faltin  el visat o el permís de residència.

En una compareixença davant la premsa celebrada aquest migdia a Vic, l'alcalde ha enviat un missatge al govern espanyol en el qual demana que compleixi la llei d'Estrangeria i la faci complir, i que ajudi econòmicament els municipis que tenen un nombre més important d'immigrants amb problemes econòmics i de papers.

Vila d'Abadal ha aprofitat per reivindicar que "Vic no és xenòfoba, és pionera en el model d'immigració", encara que ha advertit que "si el que volem és que s'integri l'immigrant, s'han de fer les coses amb ordre i de forma rigorosa i recta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.