Societat

Xavier Trias assenyala que l'alcalde Hereu "està intentant salvar el seu coll" amb la destitució

El president del grup municipal de CiU recorda que la consulta exigia "seguretat, el dret a discrepar i que la despesa no fos excessiva"

Després de l'anunci dels resultats de la consulta de la Diagonal i el cessament del primer tinent d'alcalde, Carles Martí, el president del grup municipal de CiU, Xavier Trias, ha dit que "per vergonya torera" l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, "hauria de dimitir", tot i que ha augurat que no ho farà.

Trias considera que, després que l'alcalde hagi buscat una "posició immobilista" i hagi jugat un "partidisme descarat perquè volia que guanyés l'opció A", Hereu s'ha equivocat "absolutament". Tot i que Trias ha acceptat el cessament de Carles Martí com a màxim responsable de la consulta, també s'ha preguntat si l'alcalde Hereu "està intentant salvar el seu coll".

Xavier Trias ha agraït la participació dels ciutadans valorant el 12,17% de participació i ha expressat "respecte" pels resultats de la consulta sobre la reforma de la Diagonal. Ha afirmat que el seu grup és "favorable a les consultes", però ha remarcat que, al seu parer, ha estat un error començar per aquesta perquè era "la més difícil". Trias ha recordat que aquesta consulta exigia "seguretat, el dret a discrepar i que la despesa no fos excessiva".

El president del grup municipal de CiU ha assegurat que l'alcalde Hereu "potser necessitava aquesta consulta" per adonar-se que s'ha allunyat de la gent.

També ha apuntat que després de conèixer els resultats de la consulta és hora "de posar seny" i "no continuar jugant amb la ciutat", perquè Barcelona és una marca extraordinàriament valorada en el món i no hi ha dret de posar-la en aquesta situació. Ha afirmat que és l'hora de "fer un canvi" i de posar la mirada en el futur, ja que aquesta consulta és "l'epíleg de 10 anys de fer les coses mal fetes i aplicar un mal model".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.