Societat

El Raval concentra la majoria de xeringues llençades al carrer

Se n'hi recullen més de 4.000 cada mes entre agost i octubre, el 67% de tota la ciutat

El barri del Raval va concentrar durant el 2008 el major nombre de xeringues recollides al carrer a tot Barcelona. Entre els mesos d’agost i d’octubre se n’hi van recollir més de 4.000 cada mes, un 67 per cent de les que es van trobar a tota la ciutat. La segona zona amb més xeringues llençades va ser la de Sants-Montjuïc. L’any passat per primer cop Sant Martí va entrar al mapa del consum injectat, segons el Pla d’Acció sobre Drogues de Barcelona (2009-2012), fet públic per l’Agència de Salut Pública de l’Ajuntament.

L’avaluació oficial del Pla de Drogues 2006-2008 revela que a la ciutat només s’ha assolit parcialment la reducció de l’impacte del consum de drogues injectades a la via pública i una bona prova que això es manté és el focus que a plena llum del dia s’ha registrat a la plaça on hi ha l’Escola Massana, els Jardins de Rubió i Lluch. Des d’aquest estiu, a més, tal com va explicar ahir l’AVUI, Salut Pública ha eliminat serveis d’assistència a toxicòmans del carrer Robadors.

Tot i que s’ha esmerçat una gran quantitat d’esforços a Ciutat Vella i Sants- Montjuïc, els darrers mesos del 2008 es va observar una reaparició del fenomen d’escenes de consum en zones del centre de la ciutat, que es relaciona amb el desmantellament policial de bandes de grans traficants a la Zona Franca. Això hauria fet derivar més usuaris a comprar i a consumir en altres punts.

Tampoc s’ha assolit l’objectiu de desincentivar un sector de la població que visita la ciutat com a destinació turística associada al consum de substàncies psicoactives i encara no hi ha una distribució equilibrada dels equipaments de drogodependències a la ciutat. En canvi, Ciutat Vella encara en concentra molts.

El nombre de xeringues recollides durant el 2008
està per sota dels nivells del 2004, després de l’enderroc de Can Tunis. El setembre de fa cinc anys se’n van recollir fins a 14.000, la majoria a Sants i el Raval, Nou Barris, el Gòtic i la Barceloneta. La tendència ha tingut alts i baixos. El setembre de fa dos anys se’n van recollir al voltant de 4.500, sobretot al Raval i Sants. El 2007 Sant Andreu va aparèixer al mapa del consum injectat, i el 2008 ho va fer Sant Martí. El descens més espectacular l’ha experimentat Nou Barris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona