Societat

El vicepresident del Liceu acusa Millet davant el jutge

Manuel Bertrand assegura que “tot ho controlava” l’expresident del Palau. Un conserge reconeix haver gestionat la compra d’un lingot d’or

Manuel Bertrand, vicepresident de la Societat del Gran Teatre del Liceu i membre de la junta de l’Orfeó Català, on ocupava el càrrec de comptador, va comparèixer ahir com a testimoni davant el jutge que investiga l’espoli del Palau de la Música per desvincular-se de tota responsabilitat en l’afer i deixar clar que qualsevol decisió en la institució era responsabilitat de Fèlix Millet. Bertrand va ser el primer d’una llarga llista de testimonis que durant aquest mes d’abril desfilaran en diversos dies davant el jutge instructor Juli Solaz.

En la seva declaració, Bertrand va deixar clar que càrrecs amb suposada responsabilitat de control econòmic com el seu o el del tresorer de la Fundació Emili Àlvarez –imputat en la causa– no tenien cap atribució real. En el cas d’Àlvarez, va declarar que en els últims anys les seves funcions les havia assumit l’advocat Joan Segura, també imputat.

Bertrand va parlar de la dificultat que tenien els càrrecs de l’Orfeó per exercir un control real dels comptes de la institució i va recordar que només tenien accés als números una hora abans de la celebració de la junta que els havia d’aprovar. L’explicació dels comptes corria a càrrec de Gemma Montull.

Precisament, la responsable de la comptabilitat de la fundació fins a l’arribada de la filla de Jordi Montull el 2003, Rosalia Anglès, va ser una de les altres testimonis que van declarar ahir al jutjat. Anglès va confirmar diverses actuacions irregulars, com el sobre amb diners que cada mes rebia personal del Palau, com per exemple Emili Àlvarez o Dolors Busquets.

A preguntes dels advocats, Anglès va recordar haver vist la nòmina de Fèlix Millet de l’any 2008, que suposava una retribució d’un milió d’euros, circumstància que li va cridar l’atenció perquè en aquells moments el Palau argumentava que no disposava de fons per apujar el sou als treballadors.

Anglès també va reconèixer que en les bodes de les filles de Millet no es va cobrar res per l’ús de la sala, però que això era una atenció especial que es tenia amb els patrons del Palau i que es feia el mateix per a la celebració d’uns premis musicals vinculats a la família de Mariona Carulla, actual presidenta del Palau.

Ahir també van declarar els conserges del Palau, als quals Millet encarregava retirar grans quantitats de diners en efectiu o la compra d’un lingot d’or per valor de 24.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.