Societat

Garzón deixa en llibertat sota fiança de 500.000 euros l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet

Bartomeu Muñoz està imputat en el cas Pretòria i acusat de delictes de suborn, associació il·lícita, frau i falsedat documental

El jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón ha deixat en llibertat sota fiança de 500.000 euros l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz, imputat en el cas Pretòria, del qual ara només queda a la presó el presumpte cervell de la banda, Luis García, Luigi.

Fonts jurídiques han remarcat que Garzón ha imposat a Muñoz l'obligació de comparèixer cada 15 dies en el jutjat i la prohibició de sortir de l'Estat. El jutge ha modificat la situació de presó provisional perquè considera que ja no existeix risc de fuga. Muñoz està en presó provisional des del 30 d'octubre acusat de delictes de suborn, associació il·lícita, frau de subvencions, frau i falsedat en document fiscal.

El magistrat de l'Audiència Nacional investiga una presumpta trama de corrupció urbanística que ha pogut defraudar més de 44 milions d'euros als ajuntaments de Santa Coloma i Sant Andreu de Llavaneres.

Aquesta és la quarta llibertat sota fiança que decreta el jutge després de les de l'exregidor d'Urbanisme Manuel Dobarco i els exalts càrrecs de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.