Societat

La fiscalia portarà al Suprem el cas de la comissaria de les Corts

El ministeri públic no accepta la sentència que absol un dels agents acusats dels maltractaments filmats per una càmera oculta i redueix a una multa el càstig per als altres tres

La fiscalia de Barcelona ha anunciat oficialment davant l'Audiència que presentarà un recurs de cassació contra la sentència dictada per la secció setena, que absol quatre agents dels Mossos d’Esquadra dels delictes contra la integritat moral i falsificació de document oficial, de què havien estat acusats per un dels dos casos de maltractaments policials denunciats per la conselleria d'Interior després d'haver-los filmat amb una càmera oculta.

Els magistrats van absoldre de tots els càrrecs un dels policies, el caporal, i van condemnar els altres només per una falta de lesions, per un excés en l'ús de la força, fet que els obliga només a pagar una multa de 600 euros.

La fiscalia considera que hi ha dos motius, tècnics, que justifiquen el recurs de cassació, que haurà de resoldre el Tribunal Suprem. Segons un comunicat del ministeri públic, a la sentència s'ha produït una infracció de la legalitat i un error en la valoració de la prova, sobretot pel que fa a la interpretació que es va fer de la filmació dels fets. La fiscalia demanava cinc anys i nou mesos de presó per als mossos implicats.

Des de l'altra banda, el sindicat que s'ha ocupat de la defensa dels mossos imputats, l'SPC, ha anunciat també un recurs contra la sentència, ja que entén que, si la sentència reconeix com a necessària l'actuació dels agents per reduir el detingut denunciant, no té cap sentit que els facin pagar una multa per excés de l'ús de la força.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.