Societat

La vaga divideix els mestres

La majoria de la comunitat educativa està en contra de la LEC, però a alguns sectors els sembla insuficient l'aturada parcial d'aquest dimecres

El seguiment irregular de la vaga parcial de mestres convocada per a aquest dimecres al migdia reflecteix la divisió entre els mestres davant la conselleria d'Educació. Hi ha mestres que no volen fer vaga, però també n'hi ha que troben insuficient les aturades parcials com la d'avui. La CGT havia proposat una aturada de tot el dia, i USTEC-STE's, CC.OO i UGT han apostat, en canvi, que una parada de tres hores, que han considerat suficient, atesa la feina que els mestres tenen en aquestes dates.

En aquest panorama, els docents que creuen que una vaga parcial no és ni "suficient ni adequada"  han volgut fer sentir la seva veu. "Independentment dels sindicats, les polítiques que està tirant endavant la conselleria mereixen una protesta superior a tres hores" afirma Teresa Vivancos, cap d'estudis de l'escola pública de Badalona Josep Carner.

Per Vivancos, qualsevol mestre podria acceptar una vaga completa perquè hi ha prou  "animadversió" dins del col·lectiu docent. La cap d'estudis considera que actualment hi ha "poca inversió", cosa que perjudica l'escola pública.

En la concentració d'aquest dimecres a la plaça Sant Jaume, que també s'ha reproduït davant les delegacions d'Educació a Girona, Tarragona i Lleida, hi ha participat també Joan Carles Gallego, de CCOO, i Josep Maria Álvarez, de la UGT. Els seus sindicats secunden aquesta vaga de tres hores, que ha durat des de les 12 del migdia fins a les tres de la tarda. La CGT, en canvi, creu que aquesta parada hauria de ser de tot el dia, donada la importància de les reclamacions.

USTEC-STE's, que és el sindicat majoritari entre els mestres, ha participat també en la concentració i creu que la LEC no garantirà l'equitat entre l'alumnat, ni l'escola mixta, ni tampoc la laïcitat de l'ensenyament.

Malgrat la divisió entre els mestres, però, 700 ensenyants s'han concentrat aquest migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Protestaven contra la LEC, que ha entrat al Parlament sense el suport dels sindicats ni el d'ICV, i contra les últimes decisions polítiques de la conselleria d'Educació. Entre els manifestants hi ha membres de la comunitat educativa, pares i també alguns alumnes.

Els mestres que han seguit la convocatòria critiquen també que el fet que alguns docents facin hores extres, una mesura proposada pel conseller Ernest Maragall per al curs que ve, atempta contra la qualitat de l'ensenyament públic però també contra les polítiques d'ocupació, ja que permet prescindir de nous contractes a interins.

Tot i que els sindicats no han volgut posar xifres a la vaga, admeten que ha tingut un seguiment desigual, cosa que s'ha notat a la plaça Sant Jaume, que no s'ha arribat a omplir. El departament d'Educació ha assenyalat que, segons les seves dades, la vaga ha tingut un seguiment minoritari. L'aturada ha acabat a les tres de la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera