Societat

Els Mossos desarticulen tres màfies perseguides per l'Europol

Les bandes dedicades a la prostitució actuaven des de feia temps i se'ls atribueixen delictes greus, tràfic d'influència i corrupció

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat durant el 2009 tres màfies dedicades a la prostitució buscades per l'Oficina Europea de Policia (Europol), que reuneixen les caracterísitques que marca l'informe anual d'aquesta institució.

Aquestes organitzacions, ha explicat l'intendent de la divisió d'investigació criminal, Josep Lluís Trapero, no són "grups barroers de delinqüència de poc nivell, sinó de grups autònoms de crim organitzat".

Aquestes màfies, a més a més, tenen tentacles internacionals i han comès delictes greus amb l'objectiu de fer diners o guanyar poder. En algun cas, la divisó de Trapero ha observat que utilitzen estructures comercials o empresarials, tràfic d'influència i corrupció. Totes tenen una estructura jeràrquica, amb criteris de disciplina i control i especialització dels seus membres.

Per aconseguir els seus objectius, les bandes criminals feien ús de la violència i la intimidació. Totes actuaven des de feia temps, i la policia els atribueix delictes greus que no s'han especificat.

Les tres desarticulacions quedaran paleses a l'informe anual de l'Europol, i s'inclouran a les estadístiques d'aquest cos policial d'abast europeu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.