Societat

La secretària de Millet ensobrava 40.000 euros cada mes per a la família i els treballadors de l'expresident del Palau

Els diners anaven destinats a la dona de Millet, Marta Vallès, a les filles i als empleats de la casa familiar, com el jardiner i la minyona

Elisabet Barberà, secretària de l'expresident del Palau de la Música Fèlix Millet durant 35 anys, ha explicat aquest dilluns que cada mes arribava a ensobrar entre 40.000 i 50.000 euros destinats a la família del directiu i als seus treballadors domèstics.

Barberà ha declarat com a testimoni davant del jutge que porta el cas Palau i ha assegurat que desconeixia que els diners provenien de l'entitat, ja que pensava que eren del patrimoni particular de Fèlix Millet, que guardava grans quantitats en metàl·lic dins d'una caixa forta situada al mateix Palau. Els diners anaven destinats a la dona de Millet, Marta Vallès, a les filles i als empleats de la casa familiar, com el jardiner i la minyona.

L'interrogatori, al qual Barberà ha anat acompanyada d'un advocat i un nebot, ha durat gairebé una hora i, segons fonts judicials, s'ha centrat en aquestes sortides de diners en metàl·lic ordenades per l'exdirectiu i distribuïdes en sobres que anaven a parar directament a les butxaques dels empleats particulars de Millet i els seus familiars, als quals arribava a pagar l'escola bressol dels néts. La dona de Millet, per exemple, cobrava uns 3.000 euros cada mes amb aquest mètode.

No obstant això, Barberà s'ha excusat en tot moment assegurant que ella pensava que els diners que treia de la caixa eren els que Millet hi havia posat procedents del seu patrimoni particular, ja que ella no era al departament de comptabilitat. L'exsecretària també ha explicat que aquests pagaments només els feia per a l'entorn de Millet i no pas per al de Jordi Montull.

Fins i tot ha arribat a revelar que portava al dia totes les sortides de diners en un llibre de registres on constava cada concepte i la quantitat corresponent. Tot i això, aquest llibre no s'ha aportat a la causa que segueix el jutge i se suposa que deu seguir al Palau.

Barberà ha negat que ella veiés talons de quantitats elevades, com alguns de 300.000 euros que han sortit durant la investigació, i que només en va veure passar alguns que anaven dirigits a pagar una hipoteca.

Barberà cobrava gairebé 6.000 euros mensuals de la Fundació i del Consorci i va ser acomiadada per la nova direcció del Palau però va portar el cas als jutjats i el va guanyar, i per aquest motiu va haver de ser indemnitzada amb gairebé 110.000 euros.

600.000 euros per a serveis audiovisuals
Abans de Barberà ha declarat l'administrador de l'empresa Hispart, dedicada als serveis audiovisuals i d'espectacles. Aquesta empresa va facturar entre el 2005 i el 2009 gairebé 600.000 euros al Palau en concepte de serveis audiovisuals. Però en l'interrogatori davant del jutge, l'administrador no ha pogut concretar quins van ser aquests serveis, retribuïts mitjançant set factures, perquè ha dit que ell no tenia contacte directe amb el Palau o els seus directius, sinó que ho feien els seus tècnics, que ara podrien ser cridats a declarar també com a testimonis.

Les factures són per conceptes molt genèrics, com condicionament sonor, muntage i desmuntatge o lloguer d'una gran pantalla, però no es detallen els costos concrets. Tampoc hi havia pressupostos previs, ja que l'empresa treballava habitualment per al Palau i quan l'entitat li feia un encàrrec el realitzava directament i després el cobrava.

Aquest dilluns també havia de declarar un comercial vinculat a les empreses de mailing que suposadament treballaven per al Palau i que era qui hi tenia tractes directes, segons els responsables d'aquestes empreses. Aquest intermediari no ha pogut ser localitzat ni citat correctament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.