Societat

El jutge cita Millet i Montull al jutjat el dia 4 de gener

Hi compareixeran cada primer de mes fins a la data del judici. Els imputats activen la venda dels actius

Fèlix Millet i Jordi Montull hauran de comparèixer el primer dilluns del 2010, el 4 de gener, a les oficines del jutjat d'instrucció número 30. Això és el que estableix un escrit del jutge Juli Solaz, comunicat ahir a les diverses parts que han comparegut en el cas de l'espoli del Palau de la Música, per donar compliment a la resolució de l'Audiència que confirmava la llibertat dels dos imputats i establia un règim de compareixences al jutjat d'acord amb el criteri de l'instructor.

El criteri de Solaz ha estat citar-los el primer dia de cada mes i, en el cas que aquest s'escaigui en festiu -com passa l'1 de gener- el següent dia hàbil per al jutjat. La coincidència del dia 2 i 3 en dissabte i diumenge obliga a ajornar fins al dilluns 4 aquesta primera compareixença dels imputats.

La presència de Millet i Montull al jutjat serà molt breu, i amb l'únic objectiu d'autentificar la seva identitat. Aquest tràmit l'hauran de complir tantes vegades com sigui necessari, una vegada al mes, fins a la celebració del judici, que ara per ara és del tot impossible establir quan serà una realitat.

Al marge d'aquestes compareixences de control, Millet i Montull hauran de tornar a presentar-se aviat davant el jutge Solaz per sotmetre's a un nou interrogatori, després del que ja van superar el passat 19 d'octubre. La nova testifical servirà per preguntar als dos imputats sobre tot allò que la investigació ha anat descobrint i que no era a la querella inicial de la fiscalia, ja que aquell dia el jutge va limitar l'interrogatori als fets que s'hi relataven.

Un dels aspectes bàsics que les acusacions voldran plantejar a Fèlix Millet i Jordi Montull és el destí irregular donat a més de 3 milions d'euros del Consorci. La titularitat pública d'aquest organisme ha de permetre, segons les acusacions, formalitzar una acusació de malversació de fons. Part d'aquesta malversació consistirà en la despesa de 30.000 euros per a viatges privats de Millet i Montull, o el càrrec de 750.000 euros per finançar obres als domicilis particulars dels imputats.

La defensa dels dos imputats intentarà imposar la tesi que el Consorci es nodreix de fons públics i també privats, que fa caixa comuna i que per tant és impossible determinar l'origen dels diners apropiats de manera indeguda.

D'altra banda, Millet i Montull han accelerat els tràmits per fer efectiva la venda de les seves propietats i obtenir diners per front a futures responsabilitats civils. En aquest sentit, s'ha desbloquejat la venda d'un pis propietat de Montull que la intervenció judicial havia aturat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.