Societat

Més de 500 controls de trànsit la nit de Sant Joan

Hi haurà un 19% més de bombers en servei. Les platges de Barcelona esperen rebre 100.000 persones. Dispositiu especial de neteja l’endemà de la revetlla

Una nit de Sant Joan segura. Amb aquest objectiu més de 2.000 efectius, entre Mossos d’Esquadra (850) i Bombers de la Generalitat (1.250) sortiran avui al carrer per garantir que la nit més curta de l’any transcorri sense incidents. Els Mossos faran 539 controls, la majoria dels quals seran d’alcoholèmia i drogues (192), d’ús del casc i el cinturó de seguretat (145) i de control de velocitat (112).

Els controls de trànsit comencen avui a la una del migdia i acabaran demà, dia 24 , a mitjanit. El fet que enguany la revetlla se celebri a la part central d’una setmana laboral, que no facilita fer dies de festa consecutius, fa preveure que moltes persones optaran per celebrar-la en el lloc habitual de residència o a la rodalia. Per tant, el Servei Català de Trànsit preveu una mobilitat moderada a la xarxa viària, tot i que els trajectes curts poden ser nombrosos.

Amb tot, s’intensificaran els controls demà dimecres, entre les sis del vespre i les deu de la nit, que serà la franja horària més conflictiva, segons el Servei Català de Trànsit.
Durant el dia d’avui i demà es desplegaran més de 850 Mossos a peu de carretera per tot el país: 450 avui i 419 demà dimecres. Intensificaran la seva presencia a les vies d’entrada i sortida dels grans nuclis urbans i a les zones que concentrin la majoria de desplaçaments. Hi haurà un total de 136 punts de presència preventiva i 26 més de regulació del trànsit.

L’Ajuntament de Barcelona preveu que prop de 100.000 persones celebraran la revetlla a les platges de la capital catalana. Per aquest motiu ha organitzat un dispositiu conjunt de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, i un reforç del servei de Bombers i dels de neteja, amb especial atenció a les platges. Hi haurà un 19% més de bombers de Barcelona en servei a la ciutat que un dia normal i a les platges i passejos hi haurà 175 operaris treballant en les tasques de neteja amb 58 vehicles.

Per minimitzar-hi l’acumulació de brossa, l’Ajuntament ha instal·lat 250 papereres de cartró a la zona de platges, a banda de les 420 que hi ha de manera permanent. Per si algú oblida com es fan servir i també per promoure un ús assenyat de l’espai públic, sis promotors cívics informaran durant tota la nit que no s’hi poden encendre fogueres.

A més dels 32 efectius de la Creu Roja desplaçats a les platges de Barcelona, entre facultatius, infermers i socorristes, també hi haurà nombrosos voluntaris que divulgaran el programa Som.Nit, adreçat a joves. Facilitaran informació sobre prevenció i reducció de riscos associats a l’alcohol i altres drogues.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.