Societat

El govern es personarà a la causa contra el cas Millet

Espera que l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música retorni la Creu de Sant Jordi

El cas Millet va ser analitzat a fons ahir al consell executiu sota l'ordre del president José Montilla d'anar a fons en l'aclariment de responsabilitats, i després públicament el conseller d'Economia, Antoni Castells, va subratllar que la Generalitat ja s'ha personat en la causa. Ho ha fet a través del Consorci del Palau, en què govern, Ajuntament i Diputació van decidir actuar conjuntament ja el 3 de setembre.

Castells va recordar que les irregularitats s'han trobat a la fundació i que cap de les auditories de la intervenció general van detectar al consorci cap anomalia. El govern, però, sí que estudiarà com millorar els mecanismes de control intern i, de moment, ha avançat l'auditoria del 2008 del consorci i aquest òrgan s'ha adaptat a la nova llei de contractes de la Generalitat.

Criteris per la creu
El govern, tal com va avançar ahir l'AVUI, espera que Millet tingui "un gest de dignitat" i retorni la Creu de Sant Jordi. Si no ho fes, estudiarà si es poden prendre mesures per restablir l'objectiu de la Creu i de les persones que la reben. Si bé el decret que regula la Medalla d'Or de la Generalitat preveu la revocació del guardó, el de la Creu no, tot i que no es descarta una possible modificació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.