Societat

Almenys 9 morts i 70 ferits en un xoc de trens al metro de Washington

L'accident ha tingut lloc en un tram en què se circula per l'exterior, abans d'entrar a la xarxa subterrània

Un mínim de nou persones han mort i al voltant de 70 han quedat ferides com a conseqüència del xoc de dos trens al metro de Washington, segons el balanç que va fer a última hora l'alcalde Adrian M. Fenty.

L'alcalde ha qualificat el sinistre "com el més mortal de la història" d'aquest sistema de transport a la capital nord-americana.

Fenty ha indicat que els equips de rescat seguien treballant entrada ja la nit per inspeccionar el lloc de l'accident i descartar la presència de persones atrapades entre la runa. "L'escena és horrible", descrivia l'edil en roda de premsa.

Per la seva banda, el cap de Bombers Dennis L. Rubin ha explicat en declaracions al diari Washington Post que els efectius mèdics han tractat al voltant de 70 persones amb ferides de diferent consideració. En concret, sis es trobaven en estat crític, 14 en estat moderat i al voltant de mig centenar patien ferides de caràcter lleu.

L'accident ha passat poc abans de les 17.10 hora local (19.10 GMT), quan dos combois de la línia vermella que viatjaven en el mateix sentit han xocat entre les estacions de Takoma i Fort Totten, al nord-est de la ciutat. Com a conseqüència de l'impacte, part d'un dels trens s'ha elevat fins a col·locar-se damunt de l'altre comboi.

La portaveu de metro, Lisa Farbstein, ha indicat que "òbviament es produirà una investigació sobre les causes del descarrilament", ja que "alguna cosa ha hagut d'anar terriblement malament" si han estat precisament dos trens que circulaven en el mateix sentit els que han xocat. Un comunicat posterior de les oficines de metro ha estimat que encara trigaran dies a comprendre per què un dels combois, en marxa, va impactar contra un altre que aparentment estava aturat.

L'accident d'ahir és el tercer xoc de trens patit en el suburbà de Washington en els últims 15 anys. L'anterior data de novembre del 2004, quan un comboi també de la línia vermella va descarrilar i va impactar amb un altre transport a l'estació de Woodley Park. El succés va provocar ferides a una vintena de persones.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.