Societat

Salut i Educació pacten el pla d’actuació contra la grip nova

El curs escolar començarà amb normalitat i només es plantejarà tancar aules quan hi hagi més de tres nens malalts. Es donarà atenció especial a les mestres embarassades sense promoure la baixa laboral general

Els departaments de Salut i Educació acabaran de redactar entre aquest divendres i dilluns vinent el protocol d’actuació davant la grip nova en el sector de l’ensenyament, segons ha explicat a l’AVUI el coordinador de l’Agència de Salut Pública (ASP), Josep Lluís de Peray. “Mestres, pares i alumnes coneixeran les recomanacions de prevenció i resposta davant la grip nova amb suficient antelació respecte a l’inici del curs”, ha detallat el doctor De Peray. Tot i estar convençut que les classes començaran amb normalitat el 14 de setembre, el coordinador de l’ASP recorda que aquesta decisió ha de ser consensuada en la reunió que celebrarà dilluns dia 31 a Madrid el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

El protocol d’actuació en el sector de l’ensenyament seguirà en part els procediments d’informació sobre hàbits d’higiene i prevenció d’infeccions que ja s’inclouen en les recomanacions dirigides al sector sanitari i les empreses.

El protocol que estan acabant de concretar els departament de Salut i Educació no considera necessari el tancament d’escoles per l’aparició esporàdica d’infeccions de grip nova. Només en els casos que detectin brots de més de tres alumnes per aula s’estudiarà la possibilitat de suspendre temporalment les classes.

Com s’ha fet de forma discrecional els últims mesos, el protocol que elaboren Salut i Educació aconsellarà els pares que no portin els fills a escola quan aquests presentin símptomes gripals o febre. Respecte a les mestres i professores embarassades, el protocol podria recomanar una atenció especial o personalitzada, però evitaria promoure la baixa laboral de forma genèrica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.