Societat

Tots els partits de Mataró faran pinya contra els dos macroprostíbuls

L'Ajuntament i els veïns s'oposen a l'obertura d'aquests establiments. El PP es compromet a dur el cas al Parlament

Mataró vol evitar de totes totes l'obertura de nous prostíbuls a la ciutat. Ahir va quedar clar aquest rebuig durant la comissió informativa celebrada al consistori mataroní. Tots els partits polítics municipals van decidir redactar una declaració conjunta per instar el govern a regular novament aquests locals, que han creat un gran malestar veïnal.

Des que l'empresari Josep Maria Colomer va anunciar que volia obrir dos grans prostíbuls a la capital del Maresme, la polèmica va estar servida. Intentar blindar-se contra aquest tipus d'establiments, tanmateix, no és tan fàcil com sembla. El govern català va aprovar el 2002 un nou decret que en regulava les condicions d'emplaçament i que permet als municipis decidir-les en funció de les seves ordenances.

Segons la normativa actual, només es prohibeix obrir bordells a menys de 200 metres d'escoles o espais de lleure on hi hagi menors. També s'hi especifica que la distància mínima entre bordells ha de ser de 150 metres. Colomer no ha obtingut encara la llicència d'obres ni el certificat d'obertura, però curiosament ha promès construir, en paral·lel, un parc infantil en un solar del carrer Francesc Layret.

Oposició veïnal
L'empresa d'oci sexual intenta guanyar-se els veïns del Pla d'en Boet, que ja han mostrat el seu rebuig total al projecte i anuncien mobilitzacions. Els locals estarien situats al polígon de Les Hortes, on ja hi ha una important activitat d'oci nocturn que molesta els veïns del barri. Els veïns consideren que es generarà un entorn perillós que perjudicarà l'activitat econòmica de la zona. Segons ells, la intenció que persegueix el macroprostíbul és atreure part de la població universitària de Mataró, del Tecnocampus.

Els joves d'arreu del Maresme ja es concentren a la zona de bars i discoteques de Mataró durant els caps de setmana, i tenir ben a prop aquests establiments seria un al·licient extra per fer més soroll, addueixen els veïns.

Per la seva banda, el PP ha decidit dur l'assumpte fins al Parlament i ha acusat l'Ajuntament d'amagar secrets a la ciutadania i als partits de l'oposició. La presidenta del partit a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va visitar ahir la comarca i va dir que Mataró no pot convertir-se de cap manera en un "referent de la prostitució" a l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.