Societat

El nombre d'estudiants discapacitats es triplica en sis anys a les universitats catalanes

Ensenyament

El nombre d'estudiants discapacitats que s'incorporen a les universitats catalanes s'ha triplicat en els últims sis anys, i ha passat de 48 estudiants matriculats el 2002 a 151 el 2008. Això s'ha anunciat aquest dijous a la Primera Jornada Unidiscat que s'ha celebrat a la facultat de Geografia i Història de la UB i que ha comptat amb l'assistència de 150 persones. A més, per millorar les condicions d'estudi dels alumnes, el Comissionat per Universitats i Recerca destina aquest any 300.000 euros, 100.000 més que l'any passat.

La Primera Jornada de la Comissió Tècnica Universitat i Discapacitat a Catalunya (Unidiscat) té com a objectiu conèixer les actuacions que duen a terme les universitats catalanes per millorar l'accessibilitat, oferir ajuts tècnics especials i donar assistència personal als estudiants amb discapacitat. Unidiscat va ser creat l'any 2006 pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) i representa totes les universitats catalanes.

El 62% dels alumnes discapacitats són dones. Els centres amb més alumnes disminuïts són la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Oberta (UOC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Gairebé la meitat dels 151 estudiants matriculats l'any 2008 han accedit a la universitat mitjançant les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). El percentatge dels estudiants que provenen de Formació Professional és del 20%, i els que han fet les proves de més grans de 25 anys d'un 15%. El nombre d'estudiants amb problemes de mobilitat ha disminuït respecte al 2007, i ha passat del 40% al 23%. En canvi, els estudiants amb afectacions psicològiques han augmentat, i han passat del 7% al 15% del total d'estudiants discapacitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera
tradicions

Exhaurides en 40 minuts les gairebé 4.500 entrades pel Concurs de Castells de Tarragona

TARRAGONA
Medi AMbient

Estudien el nivell de metà que retenen els boscos catalans

Cerdanyola del Vallès
economia

Territori signa el conveni per a la construcció d’una rotonda en l’encreuament entre la C-14 i l’LV-3025, a Agramunt

Barcelona
medi Ambient

Aigües de Reus adjudica els treballs de recuperació de tres nous pous d’aigua del recinte de l’aeroport

Barcelona
societat

Fan retirar una vuitantena de vehicles abandonats als carrers

girona

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la construcció de tres molls i la nova terminal de ferris al Moll Adossat

Barcelona
societat

Un brot de gastroenteritis ha afectat 29 nens i monitors d’uns campaments

la vall d’en bas
Medi ambient

La nova comunitat de regants del Penedès i Garraf donarà cobertura 25.000 hectàrees de vinya

Sant Martí Sarroca