Societat

Un jurat popular declara culpable Pedro Jiménez de l'assassinat de dues policies a l'Hospitalet

El veredicte ratifica tots els extrems de l'acusació, que eleva la petició de condemna i demana el compliment íntegre de pena

Un jurat popular ha declarat per unanimitat Pedro Jiménez culpable de l'assassinat de dues policies en pràctiques i la violació d'una d'elles al seu pis de l'Hospitalet de Llobregat l'octubre de 2004. Els components del jurat han acceptat tots els al·legats de l'acusació i han ratificat el veredicte que va emetre l'Audiència de Barcelona el 2008 pels mateixos fets.

Els nou components del jurat popular consideren en el seu veredicte, llegit aquest divendres a l'Audiència de Barcelona, que Pedro Jiménez és culpable dels nou delictes de què l'acusa la Fiscalia: dos assassinats, agressió sexual, violació de domicili, profanació de cadàver, incendi, robatori amb violència i amb força i trencament de condemna.

Després de la lectura del veredicte, el ministeri públic ha elevat lleugerament la petició de condemna fins als 105 anys i sis mesos, les penes màximes per cadascun dels delictes, i ha sol·licitat que, atesa la seva "gran perillositat social i les seves escasses possibilitats de reinserció", que se li imposi el compliment íntegre de la condemna fins a un màxim de 40 anys.

En el seu veredicte, el tribunal popular considera provat que Pedro Jiménez va abordar el matí del 5 d'octubre de 2004 una de les policies, Silvia N., a la porteria de l'edifici i, després d'aconseguir entrar en l'habitatge de les víctimes, les va lligar de peus i mans, les va emmordassar i va violar Maria Aurora R.G. Posteriorment, el jurat popular creu que l'acusat va assassinar a ganivetades les dues noies, augmentant deliberadament el seu patiment quan encara estaven vives, va profanar el cadàver de Silvia N. i va abandonar la casa, emportant-se algunes de les seves pertinences i provocant un incendi al pis.

Finalment, Jiménez ha estat considerat també culpable d'un delicte de trencament de condemna, per no haver tornat a la presó després del permís penitenciari que se li havia concedir i d'haver fugit a Girona, on va acabar sent detingut. Per l'assassinat de les dues policies en pràctiques, Pedro Jiménez va ser condemnat l'any 2008 per l'Audiència de Barcelona a 83 anys de presó, però el Tribunal Suprem (TS) va anul·lar la sentència i va obligar a repetir el judici, en considerar que els fets haurien d'haver estat jutjats per un tribunal popular.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.