Societat

Google respon a l’iPhone dos anys després

Nexus One té un disseny especial per facilitar la navegació per la xarxa

La competència en el sector d’internet mòbil va pujar ahir un altre nivell amb la presentació per part de Google del Nexus One, el seu primer telèfon amb marca pròpia.

L’aparell fa servir el sistema operatiu Android, que ja impulsa més de 20 mòbils d’altres marques, però el gegant de la xarxa ha encomanat a l’empresa HTC que li fabriqui un model a mida, amb les màximes prestacions i totalment integrat amb els seus serveis, a la inversa del que va fer Apple en crear serveis competidors de Google a la mida del seu iPhone.

La nova versió 2.1 d’Android permet publicar vídeos a YouTube amb un clic, pujar fotos automàticament als àlbums de Picasa i cercar amb la veu les adreces del Google Maps, que també fa de navegador pas a pas.
El Nexus One comparteix característiques amb altres mòbils de gamma alta: 11,5 milímetres de gruix, processador d’1 GHz, GPS, sensors de posició i llum i brúixola. Les novetats: pantalla tàctil de 480x800 píxels i 3,7 polzades amb tecnologia de LED orgànic, i els dos micròfons per anul·lar el soroll ambient en les converses. A diferència de l’iPhone, la memòria es pot ampliar amb targetes i la bateria és intercanviable.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.