Societat

Nou judici per irregularitats en la gestió de la Fira d’Abril

Tribunals

La personalíssima gestió que Francisco García Prieto fa de la Fira d’Abril va tornar a posar-se de manifest ahir a la sala de vistes del jutjat de primera instància 43 de Barcelona, on es va celebrar la primera sessió del judici per la demanda presentada pel celler que comercialitza el vi La Guita contra la FECAC.

L’empresa vitivinícola reclama a l’entitat andalusista un total de 96.000 euros per les ampolles que va distribuir al recinte de la Fira fa tres anys i que encara no ha cobrat. Per uns fets similars però corresponents a l’edició de la Fira del 2005 ja hi va haver un judici que va acabar amb condemna de la FECAC.

Des de La Guita també s’acusa García Prieto de no respectar el contracte d’exclusivitat que havia de convertir el seu vi en l’única mançanilla que es podia comercialitzar al recinte. A la vista d’ahir hi va declarar una detectiva privada que l’any 2006 va fer un ampli i detallat informe que demostra que al recinte firal s’hi servia, també, mançanilla de la marca La Gitana, i mançanilla de La Guita amb un etiquetatge diferent del que l’empresa havia fet especialment per a la Fira, fet que demostra que havia estat adquirida per un canal i a un preu diferent del previst pel sistema d’exclusivitat.

Es dóna la circumstància que el vi La Gitana va ser el que, a partir del 2007, va tenir l’exclusiva de la mançanilla a la Fira i, tal com va recordar ahir al judici el representant de La Guita, “curiosament és l’empresa on treballa el fill de García Prieto”. El 2006 La Guita no va pagar a la FECAC pels drets d’exclusivitat del vi perquè va considerar que no s’havia respectat el contracte.

L’origen del conflicte és en el canvi de condicions que la FECAC va imposar a La Guita per a la distribució del vi dins del recinte. Fins aleshores s’havia fet a través d’un magatzem central on acudien tots els proveïdors i que els facilitava la feina, però el 2006 la FECAC va comunicar per fax que aquest magatzem deixava de funcionar. “Hi va haver magatzem per a tothom menys per a nosaltres”, va declarar ahir el representant de La Guita. 

El celler va assumir la distribució al detall però en el moment de cobrar va presentar la factura global a la FECAC, com sempre havia fet, i no caseta per caseta, com pretenia García Prieto. Aquest vi encara no l’ha pagat ningú.

García Prieto va negar ahir irregularitats, contestant amb constants evasives a l’interrogatori de l’advocada de La Guita, Sílvia Ariza, fins al punt que el magistrat li va advertir que aquest tipus de respostes les consideraria afirmacions a les preguntes de la lletrada. Prieto va acabar responent amb un “direm que sí” a la pregunta de si el contracte amb La Guita estava en vigor el 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

El Pride reclama educació sexoafectiva diversa i de gènere

Barcelona

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona