Societat

Lífting complet al degradat Parc de l'Espanya Industrial

Medi Ambient

Gràcies al pla Zapatero el degradat parc de l'Espanya Industrial se sotmetrà aquest any a un lífting complet. Cinc milions d'euros costarà la intervenció, que se sumaran als 23 milions d'euros més que es destinaran a diverses actuacions en el districte de Sants-Montjuïc. Totes les obres hauran d'estar enllestides el 31 de desembre.

Per refer el llac que hi ha al parc s'invertiran 1,4 milions, i en la resta de l'espai, 3,6 milions. L'estat actual del parc és lamentable, segons la definició dels propis veïns, i s'ha de renovar a fons l'enjardinament, el sistema de rec, el drenatge, el mobiliari, el paviment, l'enllumenat i els accessos. S'han de refer les graderies que baixen de la plaça dels Països Catalans fins al llac i que sempre han estat una font de problemes, i també s'han de renovar les torres d'enllumenat, que són el signe d'identitat del parc.

Està previst que es creï una àrea de gossos i l'ampliació de l'espai de jocs infantils. En canvi, no s'atén la petició dels veïns del barri d'enderrocar "el cargol", una rampa que comunica la plaça dels Països Catalans amb la part baixa del parc. Aquesta rampa es va convertir des de la inauguració de l'espai en un dormitori a cel obert i en un focus de delinqüència. L'excusa per posposar la seva eliminació és que cal pactar-ho amb Renfe.

El parc es va inaugurar el 26 d'octubre del 1985 i un mes després ja es van detectar esquerdes a les escales, al llac i als parterres. Des d'aleshores, els diaris s'han anat fent ressò de forma periòdica (el 1997, el 2000, el 2001) de l'estat de "degradació, abandonament i de la manca de manteniment". El 2002 es va fer una reparació a fons.

Un dels elements més conflictius ha estat el gran drac metàl·lic, meitat escultura meitat tobogan, que necessita un manteniment constant i que sovint s'ha descuidat. Amb els diners que ara s'invertiran es rentarà la cara al parc, però no es podrà redissenyar, tal com volen els veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.