Societat

Gran part de Catalunya, sense servei ferroviari ni autobusos alternatius

També per condicions climatològiques adverses, el servei ferroviari de la línia Barcelona-Manresa-Lleida es troba interromput en el tram Manresa-Cervera

La circulació de trens de Mitjana Distància entre Barcelona, Girona i Portbou ha quedat suspesa aquesta tarda, mentre que tampoc funcionen cinc línies de Rodalies, amb l'agreujant que no hi ha servei alternatiu d'autobusos en gran part del territori perquè les carreteres estan afectades pel temporal de neu i vent.

Des de les 14.30 hores, la caiguda de dos arbres a la via entre Maçanet de la Selva i Girona ha provocat la falta d'alimentació elèctrica, per això s'ha suspès el servei de trens de Mitjana Distància entre Barcelona i Portbou, segons Adif i Renfe.

En el moment de la suspensió del servei, hi havia tres trens en el trajecte afectat, dos d'ells propers a l'estació de Sant Miquel de Fluvià i un a Fornells. A dins dels combois hi havia 300 persones que han quedat atrapades a les estacions.

Fins al moment, s’han activat els protocols d’actuació en cas d’una incidència d’aquestes característiques i s’ha avisat als serveis d’ajut externa, Bombers per col.laborar en les tasques de retirada dels arbres i Protecció Civil amb objecte d’evacuar als viatgers d’aquests tres trens.

Rodalies
Pel que fa a la xarxa de Rodalies de Catalunya, des de les 17h i a causa de l'acumulació de neu s'ha interromput la circulació de trens a les línies R3 (L'Hospital de Llobregat-Puigcerdà de Vic), R4 (Sant Vicenç de Calders-Manresa per Vilafranca del Penedès) i R7 (L'Hospitalet de Llobregat-Martorell per Cerdanyola).

Tampoc hi ha servei a la línia R1 (Molins de Rei-Maçanet Massanes per Mataró) per la caiguda d'arbres ni en la R2 nord (Aeroport-Maçanet per Granollers) per la caiguda d'un cable d'alta tensió. Els trens de la línia R2 sud circulen amb normalitat i s'ha habilitat un servei d'autobús per al trajecte Barcelona-Aeroport.

També per condicions climatològiques adverses, el servei ferroviari de la línia Barcelona-Manresa-Lleida es troba interromput en el tram Manresa-Cervera, i les nevades impedeixen l'accés d'autobusos perquè la carretera C-25 està tallada.

La nevada ha col·lapsat també totes les línies de rodalia de Renfe, a la primera gran crisi d'aquesta xarxa ferroviària des que va passar a ser gestionada per la Generalitat, amb l'excepció de la R-2, que uneix el Vallès i Barcelona amb el Baix Llobregat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.