Societat

Alta ocupació al Pirineu català aquest llarg cap de setmana

Turisme

Les zones properes a les estacions d'esquí de Lleida i Girona, on s'acumulen bons gruixos de neu per practicar l'esquí gràcies a les baixes temperatures de les últimes setmanes, han actuat de pol d'atracció turística per al llarg cap de setmana i concentren la majoria de les reserves. El turisme és familiar i procedeix sobretot de l'àrea metropolitana de Barcelona .

L'ocupació turística al Pirineu de Lleida arribarà al 90%, sobretot a les zones properes a les estacions d'esquí, i estarà entre un 75% i un 80% a la resta de la demarcació. Les cases de turisme rural són les que presenten una millor ocupació. Hotelers consultats explicaven que en els darrers dies han augmentat les reserves, fet que els permet garantir una bona ocupació per al pont de la Puríssima.

Els gruixos de neu acumulats des de l'octubre passat han permès avançar la temporada d'esquí en moltes estacions, i les que no havien encetat encara la campanya ho van fer ahir, com Boí Taüll, i avui, com és el cas de tots els complexos d'esquí nòrdic. En tots els casos, presenten gruixos de fins a 1,5 metres en cotes altes, cosa que garanteix la neu per a gairebé tota la campanya.

Una de les novetats d'enguany és l'obertura per primera vegada en temporada d'hivern del balneari de Caldes de Boí (Alta Ribagorça). A les comarques del pla de Lleida s'espera una ocupació d'entre un 75% i un 80%, sobretot omplint les cases rural.

A les comarques gironines l'ocupació mitjana per a aquest cap de setmana llarg arribarà al 82%, segons dades de la Federació d'Hostaleria. El percentatge més alt es registrarà a la zona de muntanya, on se superarà el 85% gràcies a la afluència d'esquiadors que volen gaudir de la neu a les quatre estacions gironines.

"Feia més de 30 anys que no es podia esquiar amb tanta neu natural. També ens ajuda el fet que només siguin tres nits", assegura Joan Llaveria, representant de l'Associació d'Hostaleria de la Cerdanya.

A la zona del litoral gironí, on molts establiments estan tancats per vacances, s'arribarà al 60% d'ocupació, xifra molt similar a la de l'any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.