Societat

Rússia fa marxa enrere

La viceministra de Sanitat anuncia ara que retira la recomanació de no viatjar a l'Estat espanyol per la grip nova

Rússia ha fet marxa enrere. La viceministra de Salut, Veronika Skvortsova, ha confirmat aquest dilluns que el seu país ja no recomanarà als ciutadans que deixin de viatjar a l'Estat espanyol a causa de la grip AH1N1 perquè "no existeix cap risc per a la salut" de la població. L'anunci arriba només un dia després que el cap del Servei Epidemiològic de Rússia, Guennadi Onisxenko, argumentés la recomanació "de no viatjar a l'Estat espanyol pel centenar de casos detectats". Per Onisxenko, "un centenar de casos ja és un fet greu".

"Ho confirmen, no direm als nostres ciutadans que no viatgin a Espanya", ha assegurat la viceministra aquest dilluns després de reunir-se amb la ministra espanyola de Sanitat, Trinidad Jiménez, durant l'Assemblea Mundial de la Salut que se celebra a la seu de l'Organització Mundial de la Salut, a Ginebra.

El polèmic anunci fet aquest diumenge des de Rússia ha aixecat l'alarma del sector turístic, sobretot a Catalunya, on es concentren una gran part dels visitants que procedeixen d'aquest país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.