Societat

Un altre anònim alerta el jutge que Millet va recórrer a un testaferro per a operacions immobiliàries tèrboles

La denúncia no signada esquitxa diversos ajuntaments catalans

El jutge que investiga el cas Palau ha rebut un altre anònim que denuncia que Fèlix Millet va utilitzar un testaferro per participar en operacions immobiliàries, per les quals va arribar a pagar comissions a ajuntaments, i per contractar l'Orquestra de Cambra d'Andorra per al casament d'una de les seves filles.

Ha estat la fiscalia qui ha fet arribar l'anònim al titular del jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona, Juli Solaz. Al seu torn, la fiscalia l'havia rebut de l'Agència Tributària, que va ser l'organisme al qual va arribar originàriament, el 27 d'octubre.

El denunciant anònim alerta que Millet tenia un testaferro andorrà al qual entre els anys 2002 i 2008 hauria lliurat diners en efectiu perquè els diposités a nom seu en comptes bancaris d'Andorra.

A través d'aquest testaferro, afegeix l'anònim, es va negociar entre els anys 2007 i 2008 la compra de terrenys als municipis de Sant Vicenç de Montalt (Maresme) i en d'altres de la Vall d'Aran, i els ajuntaments implicats haurien cobrat comissions que posteriorment es van intentar ocultar mitjançant gestions administratives.

L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez (CiU), ha restat qualsevol credibilitat a la denúncia anònima. Segons Martínez, l'Ajuntament que presideix actua "amb total transparència".

"Tot el que l'anònim pugui dir [de Sant Vicenç] és fals, perquè l'Ajuntament és transparent, molt net i amb un nivell d'honestedat increïble", ha destacat.

A més, segons el denunciant anònim, l'any 2003 Millet i el testaferro haurien "tingut tractes immobiliaris al Port de la Selva (Alt Empordà)", on haurien impulsat una promoció d'habitatges que es va acabar entre el 2007 i el 2008.

Una altra gestió que s'hauria fet mitjançant el testaferro seria la contractació de l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra per al casament de la filla menor de Millet, a l'església de Santa Maria del Mar de Barcelona.

El convit d'aquest casament i el de l'altra filla de Millet, segons factures aportades pel Palau de la Música a la causa, van costar uns 200.000 euros a la institució musical.

L'anònim també denuncia la compra de cotxes de gamma alta amb la intermediació d'una empresa amb seu a la Vall d'Aran.

Els lliuraments de diners de Millet al seu testaferro, que segons la denúncia anònima es coneixien perquè pertanyien a un "selecte grup d'amistats", es realitzaven sempre personalment i les gestions s'acordaven en reunions privades, sense parlar-ne per telèfon.

Aquest no és el primer anònim sobre el saqueig del Palau de la Música: en el sumari hi ha altres denúncies d'origen desconegut, però amb un contingut que en gran part s'ha confirmat amb les auditories i la investigació judicial.

Ja l'any 2002 l'Agència Tributària va rebre una denúncia no signada que avisava que Millet i els seus col·laboradors desviaven els diners de la institució per gastar-los en creuers, viatges i Mercedes 500, a més d'invertir-los en obres als seus habitatges particulars.

Mesos després que es destapés l'escàndol pel desviament de fons del Palau de la Música, el jutge va rebre un altre anònim que denunciava que els imputats havien destinat fons de la institució a despeses personals de tota mena, entre les quals el pagament dels casaments de les filles de Millet, fet que s'ha confirmat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Evacuades més de 300 persones d’un ferri per un incendi

Barcelona

Balanç dels primers 20 dies de gestió directa de l’aigua potable

VIDRERES
Salut

L’Arnau de Vilanova tindrà unes noves consultes externes de 19.000 m²

Lleida
MEDI AMBIENT

Pagesos catalans protesten a Madrid per la gestió de la presència del llop

Madrid
Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

Revifa el projecte de la variant de Vilafant i també es reactiva l’oposició

VILAFANT
societat

La copa Amèrica escalfa motors per a la inauguració

Barcelona
Salut

Barcelona activa l’alerta per nits tòrrides per atendre les persones vulnerables

Barcelona
recerca

Relacionen la forma corporal obesa en persones altes amb més risc de càncer colorectal

girona

Activen la sirena d’emergències de l’església de Sant Esteve per recuperar-ne la història

OLOT