Societat

El pare d'Eluana Englaro convida Berlusconi i Napolitano que visitin la seva filla perquè vegin el seu estat

El pare d'Eluana Englaro ha convidat al president italià, Giorgio Napolitano, i al primer ministre, Silvio Berlusconi, que visitin la seva filla a la clínica d'Udine on hi ha ingressada perquè puguin conèixer de primera mà l'estat en el qual es troba, segons informa el diari Corriere della Sera.

Així contesta Beppino Englaro als esforços de Berlusconi, generant una crisi institucional sense precedents, per aprovar una llei que deixaria sense efecte la sentència del Tribunal Suprem que permet als metges deixar d'alimentar a Eluana, en estat vegetatiu des de fa 17 anys.

"Sóc el tutor d'Eluana Englaro, però en aquest moment parlo de pare a pare dirigint-me al president de la República, Giorgio Napolitano, i al president del consell (de ministres), Silvio Berlusconi, perquè tots dos vinguin a Udine perquè s'adonin, en persona i de manera privada, de les verdaderes condicions en les quals es troba la meva filla Eluana", assenyala en una carta difosa per l'advocat de la família, Vittorio Angiolini.

Napolitano es va negar a signar divendres passat el decret llei impulsat pel govern de Berlusconi per evitar la mort d'Eluana, de manera que el primer ministre ha decidit elaborar un projecte de llei exprés que està previst present davant del Senat demà, dilluns, per evitar que calgui l'aprovació del president.

Mentrestant, els metges de la clínica La Quiete han retirat tota alimentació artificial a Eluana. Una vegada que passin 48 hores sense que rebi cap tipus d'aliment el procés serà irreversible i moriria en uns 15 dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.